avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatia de concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatia de concubinaj

buna seara.am hotarat de comun acord eu si prietenul meu sa convietuim impreuna in casa mea proprietate personala iar darile lunare sa le platim impreuna,fara a incheia vreun anume contract in acest sens.intrebarea mea este(preventiv)trebuie ca eu sa inchei vreun contract in acest sens cu el,pentru a nu mi fi amenintat dreptul de proprietate?si asupra altor bunuri mobile si imobile de asemenea proprietate personala?????sau in acest caz chiar si prin situatia de "concubinaj"bunurile fiind achizitionate de mine personal el nu are si nici nu v a avea nici un drept asupra lor?adik nu are nici o relevanta daca platim impreuna intretinerea zilnica asupra proprietatii bunurilor,nu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: edera , utilizator 20:36, 7 Martie 2014
Plata lunara a utilitatilor imobilului nu va conferi vreun drept de proprietaate asupra imobilului, nici asupra celorlalte bunuri. Nici vreun drept de creanta, neputand solicita ulterior restituirea acestor bunuri.

Drept de creanta ar putea solicita concubinul in cuantum de 1/2 din valoarea unor eventuale imbunatatiri aduse imobilului proprietatea dvs in timpul concubinajului ( de ex montarea unor geamuri termopan, a unor usi, gresie, faianta etc).
faceti un inventar al bunurilor proprii la notar public, conform art 343 alin (3) NCC
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
mvio79, utilizator
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi dobandite in urma concubinajului alina.livia alina.livia Are vreun drept, fostul concubin, avand in vedre ca am locuit impreuna din anul 2006 in apartamentul achizitionat de mine in anul 2002?. El spune ... (vezi toată discuția)
Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Cota de 1/2 din imbunatatiri aurel2015 aurel2015 Daca in 2009, in urma unei actiuni de partaj bunuri comune, o parte din casa i-a revenit fostei sotii, eu, acum in 2015 pot sa solicit in instanta sa se ... (vezi toată discuția)