buna seara.am hotarat de comun acord eu si prietenul meu sa convietuim impreuna in casa mea proprietate personala iar darile lunare sa le platim impreuna,fara a incheia vreun anume contract in acest sens.intrebarea mea este(preventiv)trebuie ca eu sa inchei vreun contract in acest sens cu el,pentru a nu mi fi amenintat dreptul de proprietate?si asupra altor bunuri mobile si imobile de asemenea proprietate personala?????sau in acest caz chiar si prin situatia de "concubinaj"bunurile fiind achizitionate de mine personal el nu are si nici nu v a avea nici un drept asupra lor?adik nu are nici o relevanta daca platim impreuna intretinerea zilnica asupra proprietatii bunurilor,nu?va multumesc
Plata lunara a utilitatilor imobilului nu va conferi vreun drept de proprietaate asupra imobilului, nici asupra celorlalte bunuri. Nici vreun drept de creanta, neputand solicita ulterior restituirea acestor bunuri.
Drept de creanta ar putea solicita concubinul in cuantum de 1/2 din valoarea unor eventuale imbunatatiri aduse imobilului proprietatea dvs in timpul concubinajului ( de ex montarea unor geamuri termopan, a unor usi, gresie, faianta etc).