pai pentru ca nu isi asuma inca :D am fost vineri la o conferinta , si procurorul general de la CA cluj a spus ca exista "Tratative" la nivelul csm pentru a se emite un indrumar ca sa zic asa prin care instantele sa adopte o pozitie ( cel putin la nivel teoretic ) de uniformizare a practicii in ceea ce priveste legea penala mai favorabila.din punctul meu de vedere acest lucru e bun, mai bine sa se procedeze precaut si sa se stabileasca un tipar,indrumar,directie etc ca instantele sa nu fie nevoie sa faca o interpretare "urechista" ca ulterior solutiile sa fie casate.
nu este asa ( ma refer la ghidatul dupa streteanu ).unele instante da, altele nu.parerea lui streteanu merge pe doctrina veche de la cluj, el e partinitor teoriei aplicarii legii pe institutii autonome, nu global.evident ca exista pareri pro si contra.eu sunt pentru aplicare globala.este mult mai simplu.dar cum nu eu sunt mare stapan judiciar din sistemul de drept penal din romania atunci ma conformez hotararilor date de judecator:)