avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt, amenintare si lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt, amenintare si lovire

buna seara,as dori un sfat de la cineva in masura.Un vecin mi a intrat noaptea in curte si mi a furat cca800kg de porumb,azi l am prins cand incerca sa l valorifice,am anuntat politia si nu a luat nici o masura.Mai mult,dupa plecarea poltiei m a lovit,si m a amenintat ca intra peste mine in casa ma omoara si da foc casei.mentionez ca in 2008 mi a furat si alte bunuri, i a fost intocmit dosar penal si a recunoscut fapta,dar instanta a dispus achitarea pe motiv ca nu reprezinta pericol social.Mentionez ca respctivul este recidivist.Ce ma sfatuiti sa fac in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: marcel71 , utilizator 21:57, 24 Februarie 2014
Daca politia are cunostiinta despre situatie,reveniti la politia responsabila si formulati plangere sub aspectul savarsiri infractiunii de amenitare
Daca obtineti certificat medico legal puteti sa formulati plangere si sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire prev de
NCP CAPITOLUL II
Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii
Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

va multumesc
In general daca e recidivista persoana mai intai e arestata si apoi vede daca este sau nu vinovata...

Singura intrebare este daca exista dovezi ca respectivul a furat porumbul.
Pentru politie un astfel de caz este de regula deosebit de important daca individul este recidivist...
marcel71 a scris:

buna seara,as dori un sfat de la cineva in masura.Un vecin mi a intrat noaptea in curte si mi a furat cca800kg de porumb,azi l am prins cand incerca sa l valorifice,am anuntat politia si nu a luat nici o masura.Mai mult,dupa plecarea poltiei m a lovit,si m a amenintat ca intra peste mine in casa ma omoara si da foc casei.mentionez ca in 2008 mi a furat si alte bunuri, i a fost intocmit dosar penal si a recunoscut fapta,dar instanta a dispus achitarea pe motiv ca nu reprezinta pericol social.Mentionez ca respctivul este recidivist.Ce ma sfatuiti sa fac in cazul de fata?

Pentru lovire si amenintare puteti face plangere la organul competent. Pentru porumbul furat, ,,hotul neprins este negustor cinstit,,. Este foarte greu de dovedit ca acel porumb de ,,azi,, este porumbul dvs. de ,,noaptea trecuta,,. Nu are relevanta faptul ca instanta a dispus atunci achitarea in acel dosar. Este vorba acum de o noua infractiune - daca respectivul este cu adevarat vinovat de disparitia sacilor/stiuletilor de porumb.
aici se poate proba.se poate compara porumbul pe care il mai am cu ce s a gasit asupra lui.problema e ca politia nu a retinut cantitatea de porumb care a gasit o la el,nici macar nu a luat o pungulita pt proba,iar dupa plecarea politiei l a incarcat pe tot in caruta si l a vandut unor ciobani pt consumul animalelor

Alte discuții în legătură

(cum) pot afla cine ma suna noaptea cu nr. secret? xuser xuser Pot sa aflu cine ma suna noaptea cu nr. ascuns? precizez ca nu ma ameninta sau din astea, pur si simplu ma suna. Incalca ceva lege daca ma suna ... (vezi toată discuția)
Abuz jandarmerie si organele de politie dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. in cazul unei persoane suspecte de furt, din magazin alimentar,iar acesta este batut de catre jandarmerie si de catre poltie,urme vizibile. Se face ... (vezi toată discuția)
asociere, invadare proprietate privata, agresiune fizica si amenintari Dorky Dorky X si Y se asociaza si merg la Z acasa unde patrund pe domeniul privat, folosesc agresiunea fizica fara urme fizice notabile si formuleaza amenintari de viol si ... (vezi toată discuția)