avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz Jandarmerie si organele de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz Jandarmerie si organele de politie

Buna. in cazul unei persoane suspecte de furt, din magazin alimentar,iar acesta este batut de catre jandarmerie si de catre poltie,urme vizibile. Se face plangere la prim procuror,insotit de un certificat medico legal? sau daca aveti alte variante de ajutor, va rog sa imi spuneti. Iar persoana vatamata a fost amenintata atat fizic cat si psihic sa declare ceea ce doreau ei si a fost obligat sa semneze declaratia. si acesta a fost amenintat ca si 2 dintre prietenii lui vor urma sa fie tratati la fel. cu bataie. Nu ar trebui sa faca si acestia o plangere? Citez" cand i prindem prin zona , seara, o sa le aratam si lor". cele spuse de catre organele de politie si jandarmerie. Aceasta este o amenintare concreta si a indus frica de a se deplasa singuri la ore inaintate.multumesc
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 09:06, 22 Mai 2013
dumutaadrianred a scris:

Buna. in cazul unei persoane suspecte de furt, din magazin alimentar,iar acesta este batut de catre jandarmerie si de catre poltie,urme vizibile. Se face plangere la prim procuror,insotit de un certificat medico legal?

DA. Faceti plangere la procuror insotit de certificat medico-legal.
Politia si jandarmeria nu trebuia sa loveasca persoana suspecta,deoarece nu sunt in masura sa decida ca acesta a furat. E vorba doar de o suspectare de furt.
Politia trebuia sa faca ancheta,proces verbal,apoi sa trimita raportul la procuror ca sa judece cazul,si daca suspectul ar fi gasit vinovat,trebuie trimis in judecata,iar judecatorul va da o pedeapsa celui care a furat,doar daca se dovedeste vinovatia,insa ati precizat ca e vorba doar de suspectare furt....

Insa in spatele acestor fapte cred ca s-au petrecut mai multe ( daca nu ma insel ),se poate ca persoana suspecta sa fi ripostat,sa se certe cu politia si jandarmii,sa-i injure,si astfel politia si jandarmii au trecut la fapte de violenta.
Cum sa ripostezi in fata a vreo 9 jandarmi? si a catorva politisti. ? si acestia sa ameninte ca vine randul si a prietenilor lui.
depuneti plangere la procuror asa cum am mai spus mai sus,si duceti si certf.medico-legal. Explicatiile,nedumeririle,etc le discutati cu procurorul doar daca politia,jandarmii neaga sau declara altceva. Noi nu putem sa va ajutam mai mult decat atat,ptr ca de fapt nu stim si acuzatiile sau argumentele jandarmilor si a politistilor.
Totul ramane in sarcina procurorului si a judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, amenintare si lovire marcel71 marcel71 buna seara,as dori un sfat de la cineva in masura.Un vecin mi a intrat noaptea in curte si mi a furat cca800kg de porumb,azi l am prins cand incerca sa l ... (vezi toată discuția)
Ajutor! tanar batut in sectia de politie de catre politist Mari_S Mari_S Buna ziua, am nevoie, va rog, de pareri competente... in urma cu 3 zile fratele meu a fost cu un grup de prieteni prin oras si fara sa fie vinovat s-au trezit ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat fizic și verbal de către un conducător auto. ce pot face mai departe? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)