Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru a-i atrage atenția si a nu ma accidenta. Dupa ce am traversat si-a lăsat geamul mașinii jos si a început sa ma înjure, dar evident ca nu i-am dat atenție. A oprit apoi imediat langa trecere (si pe loc nepermis - nu e chiar un pleonasm, întrucât a încălcat si marcajul care interzicea oprirea ) si a alergat dupa mine. M-a prins de ceafa, gat si piept, timp in care ma amenința ca ma lovește si imi adresa cuvinte jignitoare si injurii. Nu am ripostat in niciun fel. Dupa aproximativ un minut mi-a dat drumul si a plecat înspre masina. Erau si doua persoane in preajma, doi martori care au fotografiat agresorul si masina pe care o conducea si care au rămas cu mine pana cand a venit poliția. Am facut si eu fotografii agresorului si mașinii. Agresorul a înjurat si martorii pentru ca unul dintre ei l-a criticat spunându-i ca "nu se poate sa te manifești asa". Am depus o reclamație scrisă la poliție unde am precizat toate detaliile amintite mai sus. Polițistul mi-a spus ca in maximum 30 de zile voi fi contactat si voi merge din nou la audieri, probabil ca vor veni si martorii si agresorul. Întrebarea mea este: Care sunt următoarele etape? Poate fi agresorul anchetat penal? Pot fi despăgubit pentru daunele provocate? (Nu am avut semne VIZIBILE de violenta si nu am mers la medicul
legist).
Aveti nevoie de certifocat medico legal daca doriti pedepsirea agresorului si eventuale daune morale. Cercetarea penala va continua intrucat a fost deschis dosar penal iar agresorul va dori sa va retrageti plangerea ptr a nu fi trimis in judecata de catre procuror. In schimbul unei sume de bani va puteti retrage plangerea.