avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa timbru (de mediu)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa timbru (de mediu)

am platit taxa de timbru anul trecut in august.
stie cnv daca se poate recupera aceasta taxa si cum anume (dc se poate)
ms frumos.
Cel mai recent răspuns: gnicu , utilizator 20:12, 6 Mai 2014
Buna ziua,
Trebuie sa fiti mai explicit. Masina a fost inmatriculata anterior intr-o alta tara decat Romania?
Multumesc pentru raspuns,

Nu. Masina a fost cumparata (de noua) de la o reprezentanta Peugeot din Bucuresti. Prima inmatriculare in Romania, in 2005, pe o firma, prin leasing ca ulterior, cred ca in 2007, sa se treaca pe persoana fizica -> proprietarul de la care eu am cumparat-o anul trecut in august.

Astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
gnicu, utilizator
Hmmmm. In cazul acesta nu se poate recupera timbrul de mediu platit. Trebuie sa intelegeti ca motivul pentru care sunt "nelegale" toate legile care instituie taxe pentru inmatricularea autovehiculelor in Romania este acela ca aceste taxe, indiferent de numele lor de botez, actioneaza ca taxe vamale, interzise de dreptul UE.
Dreptul comunitar nu interzice insa statului roman sa puna taxe absurd de mari ori sa ia zece piei de pe contribuabilul "slabut" in timp ce scuteaste de taxe pe contribuabilul "obez".

Am inteles. Deci mai bine o cumparam din UE :)

Multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu LISA2000 LISA2000 Buna ziua! Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pf vreau sa cumpar masina de la srl fara sa platesc taxa timbru iovaniorgovan iovaniorgovan As dori sa cumpar o masina de la o firma romaneasca SRL. Firma este proprietar pe cartea de identiate CIV a masinii. Taxa de timbru- cf. OUG 9/ 2013 calculata ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)