avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Refuz retete compensate, dar pe ce perioada?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Refuz retete compensate, dar pe ce perioada?

S-a mai discutat pe forum in jurul subiectul, dar nu s-a atins punctual problema care o pun. Un pensionar are pensia de 500 lei. A primit de la o agentie a statului 700 lei pe an ca subventie. Ca urmare "a realizat" venituri in afara pensiei deci nu mai primeste compensare de medicamente de 90%, chiar daca venitul nu depaseste 700 lei pe luna. (o aberatie de lege)
Intrebarea ar fi, pe ce perioada nu va beneficia de compensare: pe luna in care a incasat subventia, sau pe un an incepand de la data incasarii, pe un an calendaristic sau pe viata?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie boala dritaS dritaS sunt pensionar boala cu o pensie de 394 ron iar la eliberarea unei retete compensate mi sa spus ca nu pot beneficia de compensare conf listei B cu pensie sub ... (vezi toată discuția)
Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)
Retetele compensate LazaVoichita LazaVoichita Buna ziua, am o problema legata de retetele compensate cu 90% pentru medicamente ,care se acorda pensionarilor cu venituri mai mici de 700 de lei. Daca ... (vezi toată discuția)