avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat auto

Buna ziua,
Vreau sa fac un contract de comodat auto intre copil si parinte. As dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez si cine o sa plateasca pe viitor asigurarea auto si impozitul (comodantul sau comodatarul).
Cu multumiri
comodatul se incheie la notariat unde va prezentati cu actele masinii (c.id.auto+certif.inmatr.), atat impozitul cat si asigurarea raman pe numele proprietarului(comodantului).
Nu este obligatoriu ca acest contract de inchiriere fara plata sa fie incheiat in forma autentica.
Intrucat nu se schimba proprietarul autot., in sarcina acestuia revin achitarea RCA si a impozitului.
ca achita contravaloarea asigurarii e una, dar numele pe care se incheie aceasta e cu totul altceva! chiar daca se incheie contractul de comodat asigurarea si impozitul raman pe numele proprietarului, indiferent cine face plata. Iar forma autentica este ceruta daca vor dori sa paraseasca tara cu respectivul autoturism.

editez pt. a adauga ca pt. a iesi din tara pe langa faptul ca trebuie contractul de comodat, acesta va trebui tradus si legalizat.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
VoL, utilizator
Care e scopul actului, ce urmaresc partile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare rca pe numele comodatarului mihainicolau mihainicolau Buna seara. Numele meu este N.M , domiciliez in mun. GL si sunt proprietarul unui autoturism pe care urmeaz sa il dau in folosinta prin contract de ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)