avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA primarii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA primarii

Va rog sa-mi spuneti daca primariile sunt inregistrate ca platitoare de TVA.
Va multumesc,
Radu Simionescu
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:34, 28 Februarie 2014
Aici este o polemica mare.
Da, primariile pot avea cod de tva pt operatiunile economice efectuate de acestea( inchiriere, etc).
Daca vreti sa aflati, cautati pe site ul anaf daca au cod de tva :
[ link extern ] /

Ex : codul fiscal 15997427 = primaria sector 5 platitoare de tva
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare:
Unei primarii i s-a anulat inregistrarea ca platitor de TVA la data de 17.11.2008 si a vandut mai multe spatii (cabinete medicale) la data de 25.11.2008 cu TVA, cu facturile aferente. Aceasta fapta se incadreaza la abuz in serviciu, frauda sau evaziune fiscala?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
radusimionescu, utilizator
Anularea unui cod de tva inseamna ca va factura in continuare cu tva si l va vira la stat dar nu va deuce tva.
deci este perfect legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare deducere tva din chirii ionela11 ionela11 Buna ziua, Societatea a devenit platitoare de TVA de la 01.11.2020 si factureaza servicii de inchiriere, inclusiv utilitati catre diversi beneficiari. Inca ... (vezi toată discuția)
Vanzare cabinete medicale radusimionescu radusimionescu Conform OUG 68/28.05.2008 publicata in MO 428 din 06.06.2008, vanzarea in rate a cabinetelor medicale se face cu respectarea urmatoarelor reguli: Capitolul ... (vezi toată discuția)
Colectare tva vivi.e vivi.e Am si eu o intrebare: O firma inregistrata ca platitoare de tva ce factureaza unui cabinet medical NEplatitor de tva o factura de chirie, colecteaza tva-ul ... (vezi toată discuția)