avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescrierea facturilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescrierea facturilor

care este termenul de prescriere a facturilor?
Nu se prescrie factura ci dreptul la actiune in recuperarea creantei. Termenul este de 3 ani.
Termenul de prescriere a unei creante ce are la baza o factura este de trei ani de la datascadentei facturii, daca prescriptia nu a fost intrerupta de efectuarea unei plati partiale a facturii.
Daca s-a facut o plata, termenul de prescriptie incepe sa curga din nou, pe o perioada de 3 ani de la ultima plata facuta.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere factura neplatita adina1972 adina1972 Am avut o factura la cosmote pe care nu am platit-o ... au trecut 4 ani de atunci ... acum o firma de recuperari debite ma tot ameninta cu procese daca nu ... (vezi toată discuția)
Restante factura servicii telefonie mobila Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,iubitul meu are o factura neplatita la orange din 2005,am primit somatii cam prin 2008 de la o firma de avocatura,am platit o parte(nici nu mai stim sigur ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mai poate fi pusa in aplicare daca se prescrie, dar o parte din bani au fost achitati? adivasi adivasi Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca (trebuie sa-mi recuperez banii de naveta pt 2 ani de la locul de munca anterior), care a fost pronuntata pe 20 oct ... (vezi toată discuția)