avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar aflat în camera de consiliu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar aflat în camera de consiliu

Vizitand portalul Judecatoriei sect 6, am descoperit ca maine am sedinta in ceea ce priveste o plangere contraventionala pentru care intimata a depus intampinare iar eu, in calitate de contestator, raspuns la intampinare. Nu am fost citat prin posta sau prin alta forma de citare, iar din cele expuse pe portalul instantei nu pricep mare lucru. Imi poate explica un avocat daca sedinta va avea loc cu usile inchise in lipsa partilor? oricum am sa merg: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:11, 26 Februarie 2014
Daca este camera de consiliu nici nu trebuiau partile sa fie citate! Se judeca fara parti, si, ca atare si fara avocat!
Nu cred că plîngerea contravenţională se judecă în camera de consiliu.

Ar putea fi vorba despre anularea cererii pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de instanţă (art.200 alin.3 CPC) în cadrul procedurii verificării şi regularizării cererii. Dar, pentru o astfel de încheiere, instanţa ar fi trebuit să vă pună în vedere care sunt lipsurile cererii de chemare în judecată şi termenul în care acestea trebuie înlăturate.
Am decis sa nu merg maine...trebuia sa fiu citat prin posta daca prezenta mea ar fi fost imperativ necesara. Imi pare rau ca nu am luat un nr de la registratura in momentul in care am depus raspunsul la intampinare. Ma gandesc ca noua procedura civila presupune procesul in scris...din moment ce eu am depus plangere, ei intampinare iar eu am fost apoi obligat sa depun un raspuns la intampinare. Imi doream sa tin o pledoarie...pentru ca intr-un an sper sa reusesc la examenul de admitere in barou... Asta a fost motivul principal pentru care am inaintat plangerea contraventionala. Sunt in anul 3 si nu am studiat mai deloc procedura civila...sper sa nu fi gresit pasii in acest sens.
La registraturile instanţelor nu se dau numere.

Eu nu cred că litigiul are acum termen în camera de consiliu pentru anularea cererii dvs. Intimata a depus întâmpinare iar dvs. aţi depus răspuns la întâmpinare. Procedura de verificare şi regularizare a cererii are loc înainte de a se comunica cererea de chemare în judecată pârâtului, deci înainte de a se depune întâmpinare şi răspuns la întâmpinare.

Numai procedura prevăzută la art. 201 Cod procedură civilă se desfăşoară în scris. Citiţi art. 200 şi art. 201 Cod procedură civilă ca să înţelegeţi mai bine despre ce s-a scris în acest topic. Eu sunt sigură că veţi fi citat şi veţi avea ocazia să vă susţineţi cauza într-un viitor apropiat.

Să ştiţi că pe portalul instanţelor, la link-ul pe care l-aţi dat, nu apare termen mâine, în camera de consiliu. Unde aţi văzut acest termen?
Incredibil...am verificat acum din nou portalul instantei si a disparut ce era scris in sectiunea - ªedinţe. Wow...daca la ora 14 imi aparea dosarul cu termen pt maine, la ora 0 nu mai apare nimic...incredibil...

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala amenda stationare interzisa favex favex Am facut o plangere contraventionala la judecatoria sect. 1 impotriva politiei locale sect. 1, mi s-a deschis dosar , mi-a aparut pe portalul just.ro, dar fara ... (vezi toată discuția)
Curatela pentru o persoana cu handicap grad i- anulare cerere pentru nemotivare in drept sebyste sebyste Buna ziua, Pentru a primi indemnizatie de la primarie pentru persoanele cu handicap grav(5)I.Sunt nevoit sa obtin de la judecatorie calitatea de curatela!Am ... (vezi toată discuția)
Nu înțeleg soluția instanței rotarescugeorge rotarescugeorge poate sa imi traduca si mie cineva pe intelesul meu solutia acestui proces? va multumesc Nr. unic (nr. format vechi) : Data inregistrarii 06.12.2013 Data ... (vezi toată discuția)