avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Fosta mea sotie detine o casa, avand contract de vanzare cumparare cu uzul fruct, act facut intre mama si fiica sa.Imobilul nu este intabulat si nici nu a fost schimbu de la rolul mamei la rolul fiicei, astfel ca nu figureaza la primarie pe numele ei.Eu detin copia legalizata a acestui act.Intrebarea mea este daca pot incepe procedura de executare silita pe acest imobil si daca da, cum trebuie procedat?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:40, 27 Februarie 2014
Puteti incepe executarea silita pe acel imobil doar daca aveti un titul executoriu impotriva celui ce detine acel imobil, deci impotriva mamei fostei dvoastra sotii.
Detin incuviintarea instantei de executare silita asupra bunurilor fostei mele sotii, in urma unui proces de partaj. Sa inteleg ca pentru acest imobil care este al ei nu pot face nimic? Probabil ptr a obtine un titlu executoriu impotriva mamei ei trebuie un alt proces sau se poate cere tot prin executorul judecatoresc?
Scuzati-ma,poate nu m-am exprimat eu corect...imobilul a fost al mamei si i l-a vandut fiicei, fosta mea sotie, cu aceasta clauza de uzul fruct.
Puteti executa acel imobil intrucat el este proprietatea fostei dvs sotii din momentul incheierii actului de vanzare cumparare.
Daca acel act este inca valabil, atunci nu are importanta ca nu a schimbat rolul. E culpa proprietarului ca nu si-a indeplinit obligatiile financiar fiscale si ca nu si-a intabulat imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Executare nicohak nicohak in noiebrie 2007 am imprumutat unei persoane o suma mare de bani cu contract notarial cu titlu general(fara ipoteca ,garantie) .contractul era pe termen de 30 ... (vezi toată discuția)