avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amnistie, cine beneficiaza?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amnistie, cine beneficiaza?

se amnistiază infracţiunile pentru care Codul Penal sau legile speciale prevăd o pedeapsă privativă de libertate pana la 7 ani inclusiv
intrebarea mea este ca in cazul de inselaciune care se incadreaza in vechiul cod 3-12 ani beneficiaza de amnistie (avand in vedere faptul ca depaseste limita de 7 ani),se ia in calcul incadrarea noului cod? (6luni-5 ani)
Sunt curios si as vrea o clarificare deoarece cu ruperea usl-ului si retragerea pnl-ului de la guvernare cred ca suntem cu un mare pas mai aproape la amnistie.....
Cel mai recent răspuns: Radhika , utilizator 15:28, 25 Februarie 2014
Legea nu opereaza retroactiv.
Nu inteleg ce inseamna asta?
cum sa nu...vor fi amnistiate infractiunile comise pana la intrarea ei in vigoare
Aham... Si o persoana pt trafic de persoane beneficiaza in caz ca intra amnistia si gratierea are doar 3 ani 4 luni .... Este in inchisoare...
eu cred ca da

Alte discuții în legătură

Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Condamnat dupa actualul cod si judecat dupa intrarea noului cod oltul oltul am o condamnare de 3 ani cu suspendare (rezultatul a 6 pedepse contopite) si mai am un dosar pe rol pentru fals... conform art 37 daca sunt condamnat ... (vezi toată discuția)
Amnistie Radhika Radhika Stie cineva cand se va adopta legea amnistiei si a gratierei? (vezi toată discuția)