avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat dupa actualul cod si judecat dupa intrarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat dupa actualul cod si judecat dupa intrarea noului cod

am o condamnare de 3 ani cu suspendare (rezultatul a 6 pedepse contopite) si mai am un dosar pe rol pentru fals...
conform art 37 daca sunt condamnat definitiv si judecat ulterior,se stabileste o pedeapsa care nu poate fi mai usoara decat cea pronuntata anterior...
intrebarea mea este: cei 3 ani pe care am,am primit sub incidenta actualului cod,iar daca voi fi pedepsit pt fals conform noului cod atunci nu pot sa primesc o pedeapsa mai mica de 3 ani? inseamna ca trebuie sa primesc maximul prevazut de noul cod...sau nu se poate reduce cumva pedeapsa de 3 ani cand intra noul cod?(inselaciune)
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 14:32, 2 Ianuarie 2014
Daca nu se depaseste maximum special prevazut de noua lege nu cred ca se va intampla ceva pe placul dvs.

Aveti insa sanse la amnistie.
multumesc dl avocat
intru sub incidenta amnistiei? se amnistiaza o pdeapsa sau o fapta,sau toate faptele...am o pedeapsa de 3 ani (6 pedepse contopite) si mai am o pedeapsa de 2 ani care nu este contopita PLUS 2 DOSARE PE ROL....se amnistiaza tot? sau o pedeapsa? sau o pedeapsa dintre cele contopite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exdtinderea cercetarii judecatoresti oltul oltul in ce cazuri dispune instanta extinderea cercetarii judecatoresti? intr o perioada de 6 luni am comis mai multe infractiuni...(inselaciuni) am fost cercetat de ... (vezi toată discuția)
Pedepse si intrarea noului cod oltul oltul daca voi fi condamnat in martie (dupa intrarea noului cod) conform noului cod,mentin ca am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare (contopirea a 6 pedepse) pt ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-contopiri-spor-situatie grea puncuskaa puncuskaa am avut 6 pedepse cu suspendare pe care curtea de apel a contopit si am ramas cu 3 ani suspendare,dar instanta a gresit si nu a contopit o pedeapsa de 2 ... (vezi toată discuția)