avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor weekend

Datorita cresterii temporare a activitatii o parte din salariati lucreaza 1 sau 2 weekend-uri pe luna. Salariatii sunt incadrati cu sal. minim pe economie. CCM la nivel de unitate este expirat( s-au incept negocierile pentru noul CCM).
Am dori sa acordam sporul de weekend.
In acest sens, trebuie sa facem acte aditionale la CIM -urile salariatilor sau este suficienta o decizie prin care sa acordam acest spor, pana vom inregistra CCM la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 25 Februarie 2014
se mentioneaza in regulamentul de ordine interioara
Este buna si emiterea deciziei de acordare a sporului de week-end de catre angajator pana la intrarea in vigoare a noului ccm.
Art. 137. [repausul saptamanal]
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.


Va multumesc pentru raspunsuri!
Chiar daca Codul muncii prevede ccm /reg.intern , nu vad unde este interdictia ca printr-o decizie angajatorul decide acel spor , pana la intrarea in vigoare a noului ccm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)