Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate divorta la notar daca ambii soti sunt deacord si daca are dreptul la pensia alimentara copilul chiar daca nu sunt inca divortati. Casa in care a locuit sotul este trecuta pe numele sotiei inainte de casatorie. Sotul are vreun drept la casa?
Acordul sotilor este esential pt. divortul in fata notarului, deci daca acest acord exista puteti depune actele.
Cat timp parintii nu sunt divortati nu putem vorbi de pensie alimentara, aceea este impusa dupa divort, iar cuantumul ei il stabilesc ambii parinti, conform acelui acord cu privire la toate aspectele legate de crestere, educare, intretinere minor. acordul se face in fata notarului public si impreuna cu ancheta sociala obligatorie vor constitui acte importante in dosarul de divort.
Casa este trecuta pe numele sotiei...in ce sens? ce fel de act este facut? sotul cat si cum a contribuit la dobandirea casei?
Casa este bunul propriu al sotiei. Sotul poate emite pretentii asupra casei numai in situatia in care poate dovedi ca are drept de creanta (s-au adus imbunatatiri substantiale).
Divort si partaj
tgrut
Buna seara,
am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa
20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani.
Poate ... (vezi toată discuția)