avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulte repetate si calomnii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulte repetate si calomnii

Va rog sa-mi spuneti daca pot deschide un proces penal pentru insulte repetate. De cateva luni sunt sunat la telefon si insultat, respectivul crezand ca poate spune absolut orice fara sa plateasca pentru asta. L-am amenintat ca il dau in judecata, dar degeaba.
In cateva randuri am inregistrat convorbirile telefonice, pentru a avea probe.
De data asta simt ca trebuie facut ceva, pentru ca nu mai suport. Am ezitat sa fac pana acuma ceva pentru ca nu stiu daca am sanse ca sa il oblig in justitie pe cel care ma insulta sa plateasca pentru ceea ce face si sa inceteze de acum incolo.

Va multumesc.
am si eu o problema asemanatoare...cu cineva care imi trimite mesaje si isi scrie in lista de yahoo messenger tot felul de statusuri jignitoare la adresa mea. cred ca ar trebui ca retelele de telefonie sa faca ceva pentru a putea sa ne restrictionam apelurile de la astfel de persoane.


Reteaua de telefonie poate limita apelurile primite de la un anumit numar de telefon.
Deasemenea daca se face o plangere la politie, acestia cu concursul operatorilor de tefonie mobila pot afla persoana care apeleaza continuu sau insulta la telefon.

Si .. DA , draga initiatorule al acestui subiect, puteti fi initiatorul unei actiuni penale, in caz de cunoasteti pe cel care ca insulta. Daca nu cunoasteti , trebuie sa faceti o plangere care se adreseaza organului de urmarire penala ( Politia) pt. identificarea lui, si apoi sa-l chemati in instanta.

E de plans ca exista si astfel de indivizi ...
Da, cunosc persoana care ma deranjeaza. Dar nu stiu daca trebuie sa fac o plangere la politie, la circa de care apartin, sau sa contactez un avocat.
Ca dovada am inregistrari telefonice pe care pot sa le trec pe un CD audio. Am inteles ca intr-un proces penal se admite ca proba si cred ca ar fi absolut deajuns aceasta.
care retea de telefonie? pentru ca la orange, de exemplu, nu se pot limita apelurile... :)
Revin la acest subiect cu o intrebare: se pot folosi ca probe in proces inregistrarile audio pe care le-am facut convorbirilor telefonice?

Alte discuții în legătură

Pot face publice inregistrarile convorbirilor telefonice/video si daca da, unde? sierra sierra In cazul in care obisnuiesc sa inregistrez convorbirile mele telefonice cu diverse persoane, le pot publica pe Internet sau difuza la TV/radio? Acum cativa ... (vezi toată discuția)
Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)