avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Tranzactionare bitcoin
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Tranzactionare bitcoin

Buna seara, as dori sa stiu, este ilegal sa tranzactionezi bitcoin in Romania ?
Prin tranzactionare ma refer mai exact sa intermediez, adica sa cumpar bitcoin de la cineva, poate chiar din alta tara, si sa-l revand mai departe, tot la fel, in alta tara sau chiar in Romania.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:23, 26 Februarie 2014
Asta poate fi privit drept activitate financiara, deci ar trebui sa indepliniti formele legale pentru societati financiare. Sigur, nimeni nu va va pune sa platiti taxe daca ati castigat 5 euro/an, dar castigurile mari trebuie declarate la fisc, tinut registru contabil, etc.

Pana la decizia contrarie, simpla folosire de Bitcoin nu e ilegala, insa serviciile financiare trebuie sa indeplineasca cerintele legale, de ex. in SUA a fost arestat pentru spalare de bani un milionar in Bitcoin. Detalii pe [ link extern ]

Spalarea de bani se pedepseste si in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este responsabil vanzatorul de legalitatea obtinerii banilor de catre cumparator? smdumitre smdumitre In cazul unei tranzactii de vanzare-cumparare a unui imobil (teren forestier) prin contract (desigur, autentificat de notar public), cu plata efectuata ... (vezi toată discuția)
Online business Brudici Brudici Salut. Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Situatia legala privind jocurile piramidale si mlm Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori sa stiu care este reglementarea legala in Romania referitor la jocurile piramidale si multi level marketing. Sunt acestea legale? ... (vezi toată discuția)