avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara nelamurire

Buna ziua ! Sunt foarte nelamurita in privinta platii pensiei alimentare ,de fapt in legatura cu neplata ei .Este adevarat ca dupa o perioada de 3 ani de neplata nu mia poti recupera banii ? daca da ,de ce si care este legea care confirma acest lucru ?
multumesc mult .o seara frumoasa !:)
Cel mai recent răspuns: FlorentinaDave , utilizator 15:04, 26 Februarie 2014
Da, e adevarat . De ce ? ca sanctiune ca nu ati facut nimic ca si creditor pt a recupera ce va datoreaza debitorul.

Art. 2517 NCC

Termenul general de 3 ani

Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Art. 705 ncpc
(1) Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita. In cazul hotararilor judecatoresti si arbitrale, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data ramanerii lor definitive.

Efectele implinirii termenului de prescriptie Art. 706
(1) Prescriptia nu opereaza de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate.
(2) Prescriptia stinge dreptul de a obtine executarea silita si orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.
Multumesc mult pentru raspuns ...in cazul asta trebuie sa fac cat mai repede plangerea penala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocabila prima de vacanta invatamant lupucornelia75 lupucornelia75 1. avem sentinta definitiva si irevocabila din 19 mai 2009 dar nu a fost pusa in executare niciodata, are termen de prescriptie sau poate fi pusa in executare ... (vezi toată discuția)
Prescripție executare silită. bună ziua. sunt executat silit ... M168txx M168txx prescripție executare silită. Bună ziua. Sunt executat silit de o persoană fizică. Am primit somație de la executor acum doi ani. în ce condiții se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Îmi puteți spune care este articolul care face ... Alexlu1993 Alexlu1993 Bună ziua! Îmi puteți spune care este articolul care face referire la prescriptia unei datorii?sau ce articol ar trebui invocat? Va multumesc (vezi toată discuția)