Buna ziua,
tatal fetitei mele a decedat in urma cu 9 luni. In ultima perioada a vietii a locuit impreuna cu concubina lui. Din luna mai, anul trecut, de cand s-a produs tragedia, acea femeie locuieste inca in acel apartament unde nu are mutatie si nici vreun alt drept legal (acel apartament fiind exclusiv pe numele decedatului). Mai mult decat atat a "sechestrat" la domiciul toate actele si nu a cooperat nici macar un minut atunci cand aveam nevoie pentru a face dosarul pt. pensie de urmas (certificatul de deces, carte de munca etc.)
Acum colac peste pupaza ma da in judecata pentru niste bani depusi la o banca, bani ce fac obiectul succesiunii, succesiune inca nedemarata.
Asta mi-a pus capac si vreau sa stiu cum o pot evacua cat mai rapid, simplu dar legal ... daca astept pana se termina succesiunea intre timp cred ca vinde tot de acolo.
Ajutati-ma sa inteleg cum pot sa procedez. Multumesc!
1) Obtineti de la un notar Cerificat de calitate de mostenitor("fetita"este mostenitoare).
2)Printr-un executor judecatoresc faceti o notificare catre concubina prin care o somati ca in termen de.... sa paraseasca imobilul pe care il ocupa fara titlu.
3)Daca nu pleaca de bunavoie, trebuie sa deschideti proces de evacuare.
4)Pentru acte, se pot obtine duplicate, pe baza 1)
Succes, am trecut printr-o situatie identica, a durat 1 an!