avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa unchi, in conditiile in care sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa unchi, in conditiile in care sotia supravietuitoare a decedat.

Buna ziua. Situatia este urmatoarea. Unchiul meu a decedat anul trecut, inca nu s-a implinit un an de la deces. Mostenitori am fi fost: sotia supravietuitoare, eu si verisoara mea (copii ai fratelui si surorii defunctului). Unchiul meu nu a avut copii.
Acum a decedat si sotia unchiului, inanite de a face vreun demers referitor la succesiune. Ea are un frate si o sora.
As dori sa stiu Ce avem noi de facut, eu si verisoara mea, mostenitori ai unchiului. Masa succesorala cuprinde un apartament, bun comun al defunctilor.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Alamarro, utilizator
Sa mergeti la un Notar Public si sa deschideti dezbaterea succesiunii.
Va multumesc.
Singura problema ar putea fi obtinerea certificatului de deces de la rudele defunctei sau obtinerea unui duplicat de la primaria sect. 5. Din ce am mai citit, cei de la primarie nu vor sa elibereze duplicate. Va multumesc din nou.
In cazul in care dezbaterea succesiunii dupa unchi nu a avut loc, mostenitorii defunctei pastreaza dreptul ei de a mosteni 1/4 din partea unchiului meu sau noua ne revine in intregime jumatate din apartament?
Cum trebuie sa procedam in conditiile in care mostenitorii defunctei nu colaboreaza? Sora ei se declara singura mostenitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)