avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin de identitate si nume dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin de identitate si nume dupa divort

Buna seara.
As avea si eu o nelamurire cu privire la schimbarea buletinului si a numelui dupa divort. Stiu ca se poate reinnoi buletinul direct de la ambasada prin imputernicire catre un familiar din tara dar ceea ce nu stiu este faptul ca documentele necesare schimbarii buletinului trebuie sa le depun la consulat personal sau le poate depune persoana imputernicita direct la sectia de politie cand se duce pentru luarea in spatiu.
va multumesc mult si astept recomandarile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:32, 26 Februarie 2014
Nu se iau acte la consulat in cazul dvs., veti face procura speciala pe care o veti trimite in tara impreuna cu documentele care se cer la Evidenta pentru schimbarea CI.

Pentru procura mergeti la consulat cu actuala CI, 5 fotografii color 3 x 4 cm cu o bandă alba de 7 mm la baza si de preferat o copie a CI a persoanei pe care o împuterniciti pentru ca trebuie sa scrie pe procura seria si numarul cartii de identitate, data eliberarii si autoritatea emitenta, adresa, CNP-ul, data si locul nasterii (e mai sigur sa aveti copia, orice greseala poate avea ca si consecinta neluarea in considerare a procurii si e posibil sa vi se ceara sa faceti alta).
La motivele eliberarii sa aveti grija sa treceti si schimbarea de domiciliu daca este cazul, nu doar schimbarea de nume. Deci schimbare de nume sau schimbare de nume + schimbare de domiciliu.

Sentinta de divort trebuie sa aiba mentiunea definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)
Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in romania ContSters250855 ContSters250855 Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam ... (vezi toată discuția)