avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie!

buna ziua!
tatal meu face pe 27 aprilie anul acesta 60 ani, si din cauza unor probleme de sanatate ar vrea sa iasa la pensie..
are 43 de ani de munca din care 5 ani 10 luni si 17 zile de grupa 1 si 10 ani de grupa 2.
poate iesi la 60 de ani la pensie?si de care pensie anticipata si diminuata sau anticipata si nediminuata..
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:57, 26 Februarie 2014
Din cele postate,rezulta ca indeplineste conditia de stagiu de 43 de ani,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate,armata).
In acest caz,pensia va fi anticipata.
Deci,fara penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)
Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters303335 ContSters303335 buna ziua la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)