ca si dimuare este vorba ce cei 45% de care am mai citit? va intreb pentru ca este vorba ed tatal meu...a avut acum cativa ani si 2 accidente ...o data s-a taiat la o mana si i s-au legat tendoanele gresit si acum nu se poate folosi de mana respectiva si apoi s-a taiat si la cealalta mana si nu mai are degetul aratator..a incercat sa iese la pensie pe caz de boala dar i s-a spus ca inca poate lucra ca nu e asa de grav , acum as vrea sa incercam sa iese anticipat
Cand va implini varsta de 60 de ani,poate solicita pensie anticipata,sau anticipata partiala.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani,fara stagiul asimilat.
Daca nu indeplineste conditia de stagiu pentru pensie anticipata(43)penalizarea va fi de 45%.
Pensie
Daniel1900
Buna ziua! Mam nascut in anul 1960 si as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa ies la pensie ! Am aproximativ 30 de ani de vechime in munca! (vezi toată discuția)