avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

buna ziua

la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat?
Cel mai recent răspuns: ContSters303335 , utilizator 16:35, 16 Mai 2014
Conditii:
Varsta 60 de ani
Stagiu 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
1. Poate solicita pensie anticipata partiala.

2. La varsta de 65 de ani pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
ca si dimuare este vorba ce cei 45% de care am mai citit? va intreb pentru ca este vorba ed tatal meu...a avut acum cativa ani si 2 accidente ...o data s-a taiat la o mana si i s-au legat tendoanele gresit si acum nu se poate folosi de mana respectiva si apoi s-a taiat si la cealalta mana si nu mai are degetul aratator..a incercat sa iese la pensie pe caz de boala dar i s-a spus ca inca poate lucra ca nu e asa de grav , acum as vrea sa incercam sa iese anticipat
Cand va implini varsta de 60 de ani,poate solicita pensie anticipata,sau anticipata partiala.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani,fara stagiul asimilat.
Daca nu indeplineste conditia de stagiu pentru pensie anticipata(43)penalizarea va fi de 45%.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata ciubotarudan ciubotarudan Cand m-as putea pensiona anticipat sau patrial anticipat , avand urmatoarele date : sex masculin , nascut 20.06.1954 , 18 ani si 6 luni CIM ( din care 13 ... (vezi toată discuția)
Pensie Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Mam nascut in anul 1960 si as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa ies la pensie ! Am aproximativ 30 de ani de vechime in munca! (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie taviy_1110 taviy_1110 Sunt nascut pe data de 03.04.1955 si am o vechime in munca de 40 de ani-fara stagiul militar. Nu am grupa de munca. Cand pot sa ies la pensie anticipata/la ... (vezi toată discuția)