avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

Buna ziua,daca am o firma cu datorii pe care vreau sa o bag in procedura de insolventa,imi poate bloca conturile personale pentru recuperarea datoriilor la stat, avand in vedere ca eu lucrez si pentru alta firma? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 17:39, 27 Februarie 2014
In faza asta NU. Dupa intocmirea Raportului privind cauzele, DA.
Deci sa inteleg ca vor fi blocate nu doar conturile firmei cat si conturile mele personale.Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Andrei1700, utilizator
Si daca o las asa cum ie cu datorii si nu mai fac nici o activitate pe ea,se va ajunge la acelasi lucru?
Acest lucru este posibil doar in momentul in care administratorul judiciar (administrator numit dupa deschiderea procedurii) pune in discutie atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului si asociatiilor. In cazul in care se voteaza de catre creditori atragerea raspunderii, se deschide o noua actiune separata de cea a insolventei, iar la finalul ei, daca sunt motive pentru atragerea raspunerii, se pot poprii conturile personale.
Care este cea mai simpla solutie pentru a ma scapa de firma,fara a-mi afecta conturile personale sau bunuri care sunt pe numele meu?

Alte discuții în legătură

Declararea falimentului in cazul unei firme ContSters42478 ContSters42478 Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de ... (vezi toată discuția)
Asumarea raspunderii patrimoniale cf art 138 legea 85/2000 ielena ielena sotul meu a intrat in proces de insolventa cu o soc comerciala srl ,dar pe langa asta l-a dat lichidatorul in judecata pentru asumarea raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau delararea insolventei? stefi_gv stefi_gv am o pb cu o firma care nu a platit marfa ridicata, total cca 80000 lei, cu intentia de a nu plati deloc.....cu garantie o fila de cec falsa.ma intereseaza cum ... (vezi toată discuția)