avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... asumarea raspunderii patrimoniale cf art 138 legea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

asumarea raspunderii patrimoniale cf art 138 legea 85/2000

sotul meu a intrat in proces de insolventa cu o soc comerciala srl ,dar pe langa asta l-a dat lichidatorul in judecata pentru asumarea raspunderii civile patrimoniale etc cf art 138 legea 85.Am inteles ca a procedat asa deoarece pe societate nu exista nici un bun si pentru ca din 2007 pana acum nu s-a mai depus nici un fel de acte la finante,Am uitat sa specific ca soc a intrat in insolventa datorita unei sume de 7600 lei suma ce a ajuns la 32000 de lei cu tot cu penalitati ,toate aceste datorii fiind la anaf.Problema mea este urmatoarea nu am avut bani sa angajez un avocat sa ma invete asttfel incat nu am facut altceva decat sa ma prezint la proces si la interogatoriu etc ,acum s-a ajuns la final si deja se v-a da sentinta intr-o luna.Insa judecatorul mi-a zis sa aduc concluzii scrise la dansul pana la sentinta .Nu stiu cum sa formulez acolo si ce sa cer ,pentru ca sa pot platii doar baza de 7600 nu si penalitatile ,si acelea sa le platesc in max 2 -3 luni ,pot oare sa castig acest drept??? ca l-am auzit pe lichidator ca vrea sa ne puna executare silita etc.Firma aceasta nu a mai functionat din 2007,intradevar nu am mai depus nici un act de atunci ,dar in 2004 cand au inceput datoriile la finante am avut 2 spargeri la firma in valoare de 110000 lei adica 110 000 000 lei vechi ,de la asta ni s-a tras tot,avem acte la dosar cu aceste fapte,pot folosii si acest lucru ,cum sa cer si ce sa fac sa nu ma puna sa platesc toata suma de 300 milioane cu tot cu penalitati,va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:33, 12 Ianuarie 2011
in concluziile scrise veti face o pledoarie in favoarea cazului dvs, adica veti sustine cazul luind in calcul toate dovezile administrate in respectivul dosar.

nu cunosc daca lichidatorul a reusit sa dovedeasca incadrarea dvs in art.138 insa va recomand ca in cazul in care veti pierde dosarul sa angajati un avocat ptr calea de atac.

un avocat va poate ajuta sub 2 aspecte (poate ca sunt mai multe, insa acestea 2 le practic eu):(i) va apara in cursul procesului de atragere a raspunderii si (ii) va poate sugera cai de protectie a patrimoniului personal astfel incit o eventuala sentinta defavorabila sa va afecteze cit mai putin.

este posibil ca un avocat sa va coste mai putin decit o executare silita a patrimoniului dvs.
ce sa cer ,pentru ca sa pot platii doar baza de 7600 nu si penalitatile ,si acelea sa le platesc in max 2 -3 luni ,pot oare sa castig acest drept???

NU
Puteati sa contestati creanta inscrisa in tabel in termenul prevazut de lege - actualmente este tardiv
Acum se judeca cererea de atragere a raspunderii patrimoniale personale a sotului dvs in baza art 138 din lege
O solutie este greu de dat avand in vedere ca nu cunosc motivatia lichidatorului si probele care sunt administrate in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale xyz1001 xyz1001 Buna ziua .am si eu o problema cu o societate unde am lucrat in urma cu mai bine de 10 ani . Dupa 5 ani de la plecarea mea din aceea societate , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii personale a administratorului ContSters24701 ContSters24701 Sotul meu a avut o societate pe care nu prea a lucrat. La un moment dat a cumparat marfuri pe care le-a revandut unei firme din Galati , cu bilet la ordin fara ... (vezi toată discuția)