avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cetatean italian vrea sa deschida o firma in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cetatean italian vrea sa deschida o firma in Romania

Buna ziua, sant un cetatean italian, sant un instalator si as vrea sa deschid un srl cu un singur actionar. As dori sa stiu ce proceduri sant de facut pentru infiintarea acestei firme, daca pot sa lucrez in Italia, unde platesc taxele in Romania sau in Italia, cand trebuie sa fac o factura cum pot sa o fac daca lucrarea a fost facuta in Italia . In Italia inainte de inceperea unei lucrari vine cerut DURC( e un document care demonstreaza ca sant la zi cu plata taxelor) daca lucrez in Italia ce document ar trabui sa inlocuiasca acest DURC si sa fie valid si in Italia.
In definitiv as vrea sa stiu daca eu ca cetatean italian pot avere o firma in Romania dar de lucrat as lucra in Italia, daca pot sa fac facturi romanesti pentru lucrarile executare in Italia si daca taxele sant de platit in Romania sau in Italia.
Va multumesc. Davide
Cel mai recent răspuns: Alex Galan , Avocat 11:30, 26 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti infiinta o firma in Romania cu asociat unic si puteti lucra in Italia, iar taxele se platesc in Romania. In Romania autoritatile fiscale emit ceea ce se numaste Certificat Fiscal care atesta ca nu ai datorii fiscale. Facturile si contabilitatea se tin conform legii din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum deschid o firma de constructii? AdrianAudi AdrianAudi Buna ziua , eu am un subiect la care nu prea gasesc raspuns si din cautarile mele nu am gasit foarte multe raspunsuri. Prima intrebare ar fii ... cum deschid o ... (vezi toată discuția)
Functionare firma romaneasca in italia Pena Pena Buna ziua, Vrem sa infintam o firma in Romania care sa execute lucrari in constructii pe teritoriul Italiei. Cum putem face acest lucru? Ce forme legale ... (vezi toată discuția)
Munca in ue cchitic cchitic Cetatean roman , cu rezidenta in Italia este angajat la o firma romaneasca sa presteze lucrari in Italia in baza unui contract al firmei romanesti cu firma ... (vezi toată discuția)