avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare contract apartament cumparat cu Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare contract apartament cumparat cu Prima casa

Am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu in 2011, nefiind casatoriti in acel moment, ne am casatorit in anul 2012, cand am nascut o fetita. Apart l am cump prin progr prima casa. Eu nu apar ca si proprietar pe contract deoarece mai aveam un apartament pe numele meu. La momentul cump apart figurez ca si coplatitor. Ce ar trebui sa fac ca sa figurez si eu pe actul de proprietate al casei. Stiu ca dupa 5 ani ai voie sa modifici contractul dar nu stiu sigur modalitatea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:57, 2 Martie 2014
Puteti schimba regimul matrimonial cu cel al comunitatii conventionale de bunuri si incheia o conventie matrimoniala, prin care sotul aduce in comunitatea de bunuri acest apartament. Totul se rezolva la notar.
Mai exista varianta ca sotul sa va doneze o cota, insa donatia o poate revoca.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor dupa casatorie ramona2012 ramona2012 Buna ziua, As dori sa ma informez in legatura cu procedura de vanzare/donare a unei parti dintr-un apartament dupa casatorie. Viitorul meu sot a cumparat un ... (vezi toată discuția)