avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu

Buna ziua.
Am obtinut in urma cu o luna o hatarare judecatoreasca pentru a mi se acorda drepturile salariale restante de la firma la care lucram.Am inaintat o cerere firmei prin care am cerut punerea in aplicare a hotararii insa nimic.Nici pana acum dansi nu au dorit sa-mi dea banii.Din cate am inteles, pot inainta o plangere penala impotriva lor daca nu se conformeaza cererii de punere in executare a deciziei.Ma intereseaza sa stiu unde se face aceasta plangere si un model de plangere,nu sunt familiar cu asa ceva.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 26 Februarie 2014
Codul Penal prevede :
Art. 287 (1) - Nerespectarea unei hotărâri judecătorești săvârșită prin:
...............
d. neexecutarea hotărârii judecătorești prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;
e. neexecutarea hotărârii judecătorești privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
.....
(2) - În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Plangerea penala se poate depune la Politie sau la Parchet.
Ok...iar in urma plangerii imi pot recupera banii?
kido93 a scris:

... imi pot recupera banii?

Odata cu plangerea va constituiti si parte civila.

Poate da , poate nu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept cim costel58 costel58 In urma pronuntarii irevocabile a unei hotarari judecatoresti de reintegrare in munca, angajatorul a refuzat emiterea deciziei de constatare a incetarii de ... (vezi toată discuția)
Hotarîre judecatoreasca definitiva Mychayl Mychayl Bună seara. Care este termenul de aplicare, a unei H.J. definitiva? Ce pot face împotriva celui care refuza sa o puna în aplicare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Plangere penala Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, as dori sa va intreb la ce articol din codul penal se incadreaza refuzul de a se lua in calculul punctului de pensie o adeverinta spor cu caracter ... (vezi toată discuția)