am avut un proces penal de tulburare a posesiei din 2006.
rezolutiile date in cursul acestor ani au fost contestate si instanta de control a trimis catre parchet de 4 ori cauza
de curand s-a dat o noua rezolutie care face referire la art 249, la art 10 lit b,, la art 11 cod proc.penala
am contestat rezolutia la judecatorie. Instanta a respins contestatia mea si a mentinut rezolutia.
hotararea este definitiva si s-a dat in baza art 278.1 alin 8 lit a
ori cpc spune ca art 278.1 alin 8 lit a se poate aplica numai atunci cand nu intervine art 10 cpc
in acest fel m-i s-a interzis dreptul la o judecata corecta, fiind impiedicata sa ma adresez instantei de recurs
IN acest caz vreau sa fac plangere la CEDO
Se poate face in acest caz mediere cu Statul Roman, inainte de depunerea cererii ?
multumesc pt raspuns!
Asupra problemei dumneavoastra, statul roman s-a pronuntat deja prin hotararea definitiva emisa de instanta de judecata. Nu exista posibilitatea medierii pentru astfel de situatii.
In situatia in care cazul dvs. va fi acceptat de CEDO, atunci cand veti primi raspunsul lor, veti constata ca el contine si o recomandare pentru o intelegere amiabila intre parti. In acel moment puteti apela la solutionarea conflictului pe cale amiabila, sperand ca si cealalta parte, in speta statul roman, sa accepte medierea.
d na|d le mediator_com, tocmai spuneam ca s-a pronuntat definitiv, in mod eronat
pronuntarea nu trebuie sa se faca oricum, ci in baza unor articole de lege
daca pronuntarea s-a facut in baza unui art. de lege incorect, ce facem?
nu ar trebui sa raspunda cineva?
sunt drepturi pierdute, bani cheltuiti in speranta ca daca te infatisezi in fata magistratilor, acestia vor aplica corect legea, va afla adevarul si iti va face dreptete
daca lucrurile ar fi asa cum spuneti dvs, atunci si eu ma fac magistrat fara studii si va asigur ca as judeca mai bine cazurile
cu respect,
Daca sunteti in termen, mai aveti la indemana caile extraordinare de atac (revizuire sau contestatie in anulare), fireste daca intruniti conditiile pentru a face una dintre actiuni. Pentru ca un avocat sa va poata spune daca va incadrati sau nu, va trebui sa consulte dosarul, in consecinta pe forum nu va putem ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare.
Intrucat instanta a retinut incadrarea faptei la Art.10 lit b din CPP, asta inseamna ca fapta nu este prevazuta de legea penala (nu au considerat ca se intruneau elementele infractiunii de tulburare de posesie) ori poate este vorba de b (1) si atunci au considerat ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
Art 2781 alin 8 a
dogarudobra
as vrea sa aflu ce implica art 2781 alin 8 a cand spune ..........daca nu apar probe noi care nu au fost cercetate de procurori, sau un alin din art 10
sper ... (vezi toată discuția)