avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare judecatoreasca data in baza unor articole ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare judecatoreasca data in baza unor articole din codul de procedura penala care nu se coreleaza

hotararea este definitiva
ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: dogarudobra , utilizator 15:53, 6 Februarie 2014
Întrebarea dvs. este prea vagă.Poate detaliați.
in dosar s-a facut o cercetare pt fapta: tulburare de posesie
dosarul este din 2006, a fost cercetat in mod gresit de 4 ori
Instanta de control a hotarat tot de 4 ori sa se faca alte cercetari
Ulterior s-a dat ca de obicei rezolutia de scoatere de sub urmarire penala a paratilor
" vizand si dispozitiile art 249 C. proc.pen. raportat la art 11 pct 1 lit a C.proc.pen,.cu ref. la art 10 lit b C.proc.pen"
Asadar art 249 cpp vizeaza doar art 10 lit a-e, si nicidecum art 11 pct 1 lit b
Art 11 pct 1 lit b cpp spune ca procurorul la prop organelor de cercetate sau din oficiu poate dispune incetarea procesului penal in cazurile art 10 lit f-j , si nici decum in baza art 10 lit b
Mai departe am contestat la judecatorie faptul ca rezolutia nu a rezolvat fondul problemei, expertixa a fost facuta abuziv, existand mari diferente intre raport si o schita eliberata de OCPI care era inclusa in obiectiv( sa se tina cont de harta elib de OCPI)
Nu am observat atunci ca art nu se corelau si nu am mentionat acest lucru
Instanta a respins plangerea mea mentinand rezolutia data de procurori
hotararea s-a dat in baza art 278.1 pct 8 lit a - definitiva
art 278.1 pct 8 lit a se poate da daca nu include o fapta prevazuta la art 10 lit a-e, ori procurorul s-a folosit de art 10 lit b CPP
Va rog sa ma ajutati sa stiu ce se mai poate face
Este evident ca prima instanta a fortat nota, pt a nu se mai confrunta inca odata cu instanta de control, care nu a trecut niciodata cu vederea modul gresit al cercetarii si al judecarii la prima instanta
Vreau sa ma bucur de o judecata dreapta, mai ales ca a durat 8 ani
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face cand articole din cpp sunt aplicate eronat? dogarudobra dogarudobra sunt insistenta fiinda am nevoie sa-mi raspundeti ce se intampla in urmatorul caz: dupa ce a fost cercetat cazul de tulburare de posesie de catre parchet, s-a ... (vezi toată discuția)
Art 2781 alin 8 a dogarudobra dogarudobra as vrea sa aflu ce implica art 2781 alin 8 a cand spune ..........daca nu apar probe noi care nu au fost cercetate de procurori, sau un alin din art 10 sper ... (vezi toată discuția)
Se poate face mediere intre statul roman si partea vatamata? dogarudobra dogarudobra am avut un proces penal de tulburare a posesiei din 2006. rezolutiile date in cursul acestor ani au fost contestate si instanta de control a trimis catre ... (vezi toată discuția)