sunt insistenta fiinda am nevoie sa-mi raspundeti ce se intampla in urmatorul caz:
dupa ce a fost cercetat cazul de tulburare de posesie de catre parchet, s-a emis rezolutia
in rezolutie scrie" ......se apreciaza ca sunt incidente dispozitiile art 10 lit b cpp, urmand a se dispune scoaterea de sub urmarire penala fata de invinuitii......" si apoi
"Vizand si dispozitiile art 249 cpp, raportat la art 11 pct 1 lit b, cpp, cu referire la art 10 lit b cpp"
1. art 249 cpp spune. scoaterea de sub urm pen are loc cand se constata existenta vreunuia dintre cazurile prev. la art 10 lit a-e, si exista invinuit sau inculpat in cauza
2. art 11, pct 1 lit b spune, in cursul urmaririi pen procerorul, la prop organului de cercetare pen sau din oficiu dispune - incetarea procesului penal in cazurile prev de art 10 lit f-j
Procurorul in cazul de fata a dispus scoaterea de sub urmarire penala in baza art 10 lit b si nici decum in baza art 10 lit f-j X-(
Mai departe am facut plangere la judecatorie, ca fondul cauzei nu a fost clarificat, obiectivele nu au fost respectate
Instanta a respins plangerea mea, mentinand rezolutia data de procuror
H J a fost data in baza art 278.1 pct 8 alin a, fiind definitiva
Dar art 278.1 pct 8 lit a, se aplica numai in situatia cand nu a intervenit nici o situatie din art. 10 cpp
ajutati-ma sa stiu in cazul aplicarii gresite a mai multor articole de lege ce se mai poate face?
ma pot plange la CEDO?
M-i s-a ingradit dreptul la o justa judecata prin aplicarea art 278.1 pct 8 lit a, care nu putea fi aplicat pe motive ca parchetul s-a folosit de art 10 in rezolutia data
multumesc,
Art 2781 alin 8 a
dogarudobra
as vrea sa aflu ce implica art 2781 alin 8 a cand spune ..........daca nu apar probe noi care nu au fost cercetate de procurori, sau un alin din art 10
sper ... (vezi toată discuția)