avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 87 din OUG nr. 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 87 din OUG nr. 195/2002

pe data de 11-01-2011 am consumat alcool dupa care am condus masina proprie pe o distanta de 500 m unde ma ooprit politia din comuna, mam dat jps e la volan cu acceptul politistului dupa care unul din cei doi politisti ce se aflau cu masina de politie a sunat la 112 si a solicitat politia de la Slatina. Cand a sosit politia Slatina eu ma aflam langa masina. au intrebat cine e soferul pe care tr sa il testeze, eu le-am raspuns ca,,EU ,,sunt dupa care mau intr dak doresc sa suflu in aparatul alcootest. NU am refuzat dupa care mau intrebat dak doresc sa merg la spital pt luare de probe de sange, NICI ATUNCI NU AM REFUZAT. DIN momentul in care EU am plecat la spital cu politisti de la SLATINA ,cei de la comuna care ma oprisera nu mai mau insotit nici pe mine si nici pe cei de la Slatina la spital unde tr sa recoltez sange. AM recoltat senge am dt declaratie la spital. ACESTEA SUNT CELE INTAMPLATE IN SEARA CONSTATARI FAPTEI. MIsa facut dosar penal. cu o alcoolemie de 1,25 la sange. dosarul sa luat cursul ca atare unde a ajuns la parchet. PARCHETUL ma scos de sub urmarire penala pt faptul ca politisti de la comuna care mau oprit NU AU FACUT PROCES VERBAL DE CONSTATARE A FAPTEI. La dosar se afla un proces verbal intocmit de POLITIA SLATINA unde se observa ca EU ma aflam langa msina.. AM primit acas o REZOLUTIE DE LA PARGHET IN BAZA art. 249 C.p.p. rap la art 11 pct 2 lit b C.p.p. rap la art lit a C.p.p.. Cu acea resolutie am ridicat permisul de conducere. Dupa 9 luni de la primirea rezolutiei mi sa intors dosarul de la parchet de la slatina unde sa reluat cursul. adik din nou am dosar penal pe mtiv ca prima rezolutie nu este luata in cinsiderare. CE TR SA FAC? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: jalentin , utilizator 10:27, 24 Mai 2012
Daca doriti un raspuns incercati sa scrieti exact ce trebuie sa scrieti ca nu se intelege nimic.
art. 249 C.p.p. rap la art 11 pct 2 lit b C.p.p. rap la art lit a C.p.p.



rezolutia la final scrie: IN consecinta in baza art.249 C.P.P. rap la art 11 pct. 2 lit. b C.p.p.rap la art. 10 lit a c.p.p.. VA multumesc zcuze pt gresala
Art. 11

Clasarea, scoaterea de sub urmărire, încetarea urmăririi penale, achitarea şi încetarea procesului penal

Când se constată existenţa vreunuia din cazurile prevăzute în art. 10:

1. În cursul urmăririi penale procurorul, la propunerea organului de cercetare penală sau din oficiu, dispune:

a) clasarea, când nu există învinuit în cauză;

b) scoaterea de sub urmărire, în cazurile prevăzute în art. 10 lit. a)-e), când există învinuit sau inculpat în cauză;

c) încetarea urmăririi penale, în cazurile prevăzute în art. 10 lit. f)-h), i1) şi j), când există învinuit sau inculpat în cauză.

2. În cursul judecăţii instanţa pronunţă:

a) achitarea în cazurile prevăzute în art. 10 lit. a)-e);

b) încetarea procesului penal în cazurile prevăzute în art. 10 lit. f)-j).

art.249 se refera la cazurile si procedura scoaterii de sub urmarire,Art.11pct.2 lit.b il poate aplica doar instanta in cursul judecatii,si in situatiile prevazute de art.10 lit f-j,ceea ce scrieti dvstra din punctul meu de vedere este lipsit de sens.
este vorba de atr 10 lit a. ASTA SA inteleg ca procurorul care a dat aceasta rezolutie nu avea dreptul sa aplice art 249 fara instanta? va multumesc
in instanta mar avantaja faptul ca la dosar nu exista pr verbal de constatare a faptei ceea ce trebuia intocmit de politisti de la comuna? la dosar exista un proces verbal intocmit de politia slatina unde rezulta ca la venirea politistilor slatina la fata locului unde sa petrecut fapta EU ma aflam langa masina ceea ce au si cofirmat politisti de la slatina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face cand articole din cpp sunt aplicate eronat? dogarudobra dogarudobra sunt insistenta fiinda am nevoie sa-mi raspundeti ce se intampla in urmatorul caz: dupa ce a fost cercetat cazul de tulburare de posesie de catre parchet, s-a ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre sup si nup ladder ladder As dori sa aflu si eu exact care este diferenta ,daca ea exista , intre Scoatere de sub urmarirea penala si Neancepera urmarii penale. (vezi toată discuția)