avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Solicitare bani pentru concurs club sportiv scolar
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Solicitare bani pentru concurs club sportiv scolar

buna ziua.am copilul inscris la clubul sportiv scolar,la orizont ivindu-se un concurs intr-o alta localitate.mi-a fost solicitata o suma de bani pentru aceasta deplasare.e legal-normal?asta in conditiile in care suntem <intoxiacti>pe la tv ca nu ni se vor cere bani!multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:05, 7 Martie 2014
Acolo unde ati inscris copilul, unde se pregateste si prin intermediul caruia participa si la diferite competitii, e o structura privata, nu? Ei isi asigura veniturile si din cotizatii si alte taxe percepute de la cei care se inscriu. Si presupun ca ati semnat un contract sau alta forma de act prin care ati fost incunostiintata inca de la inceput ce se face acolo si ce obligatii financiare aveti dumneavoastra ca parinte. Nu se poate sa fie gratis caci totul costa. Si daca nu puteti sa platiti nu e nicio problema, copilul nu va participa la respectiva activitate.
Acel club sportiv scolar este un ONG, persoana juridica de drept privat non-profit? Sau e o entitate de drept public, apartinand de minsterul educatiei / inspectorat scolar? Ca problema se pune putin diferit... Daca e un ONG, e normal sau anormal sa va ceara bani pentru ceva anume in functie de ce scrie in statutul la care ati aderat / contractele semnate.... daca e club sportiv scolar ca institutie publica, subiectul nu isi are loc in aceasta sectiune a forumului ca nu e legat de ONG-uri...
multumiri si respect pentru raspunsurile primite!css este sub tutela ministerului educatiei si invatamantului.singura <hartie>intre parinte si club este o cerere de inscriere in clubul respectiv...referitor la imposibilitatea de a trimite copilul la concurs-n-ati vrea sa vedeti lacrimile de pe obraji....un sfarsit de saptamana reusit!
insomniak74 a scris:

multumiri si respect pentru raspunsurile primite!css este sub tutela ministerului educatiei si invatamantului.


In cazul acesta este vorba de o institutie publica, nu un ONG, si deci intrebarea trebuie pusa in alta sectiune a forumului, ca nu are nicio legatura cu ONG-urile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva sau club sportiv biancarenata biancarenata Buna ziua, Suntem un grup de părinți care dorim să atragem sponsorizări, și redirecționarea celor 2 % din venit pentru o echipa de handbal ... (vezi toată discuția)
Am copilul înscris la un club sportiv. recent, s-a organizat ... adriansaceanu adriansaceanu Am copilul înscris la un club sportiv. Recent, s-a organizat un campionat+examen internațional în Grecia. Prin intermediul antrenorului am fost ... (vezi toată discuția)