avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Părinţii mei au fost împroprietăriţi cu 5 ha teren arabil extravilan cu titlul de proprietate. Ei au decedat în 2005. De atunci, de pământ se foloseşte un frate, din 2005 l-a dat în arendă, dar nu mi-a dat nimic. Titlul de proprietate este încă pe numele părinţilor.
Cum pot să rezolvi această situaţie cu primăria pentru a intra în proprietate provizorie şi a-mi câştiga drepturile din urmă?
Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
viorel77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 19:25, 27 Februarie 2014
Daca pamantul a fost proprietatea parintilor si ei au decedat, problema se rezolva prin dezbaterea succesiunii, nu la Primarie ci la un notar.
ªi dacă ceilalţi nu vor să facă împărţirea, nu se poate să iau partea mea din moştenire şi să fie trecută în registrul de la Primărie?
Nu, nu se poate. Daca ceilalti nu vor sa vina la notar pentru dezbaterea succestiunii atunci trebuie sa-i actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune CONDRUT CONDRUT Ce cote succesorale le revin copiilor la un titlu de proprietate cu 7,40 ha pamant, in situatia in care pe titlu figureaza doar mama care este decedata si doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme daewoo1 daewoo1 buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune adriannita adriannita Buna ziua! Suntem 6 frati si vrem sa facem succesiunea la 9 ha pamant, care la ora actuala beneficiaza de el un singur frate. Din cei sase frati ,trei vor sa ... (vezi toată discuția)