avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Ce cote succesorale le revin copiilor la un titlu de proprietate cu 7,40 ha pamant, in situatia in care pe titlu figureaza doar mama care este decedata si doar 2 copii din 5? Acestia 2, de la tara si mama au muncit si platit impozit la acest teren in cote inegale . Ceilalti 3 copii locuind la oras, nu au fost trecuti pe titlul de proprietate in perioada in care a fost incheiat si anume anul 1995 deoarece nu s-au prezentat atunci la primarie motivand verbal fata de ceilalti frati ca isi pierd locul de munca daca detin teren in proprietate. . Mama a decedat multi ani in urma. Unul dintre cei trei copii care nu sunt trecuti pe titlu detine certificatul de deces al mamei si nu vrea sa-l prezinte la notariat in vederea efectuarii succesiunii. Acum insa, cand pamantul are o valoare mare vor sa faca succesiunea. Cum se poate rezolva acest caz in conditiile in care exista neintelegeri cu cei trei frati care acum vor pamant? Ce cote le revin fiecaruia in mod legal?
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
CONDRUT, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 23:03, 13 Februarie 2018
Adică? Mergeți la notar cu actele.
Nu putem intra in posesia certificatului de deces.
Scoateți duplicat.
Dar in cazul in care cei trei care nu sunt trecuti pe titlul de proprietate vor o o impartire a pamantului in favoarea lor, ii pot actiona in instanta pe ceilalti doi frati? Deja ii ameninta cu asa ceva. As fi vrut sa stiu totusi pana se ajunge la notar, ce drepturi au fiecare. Ce intra la succesiune doar partea mamei adica 1/4 din total care se va imparti la toti cei 5 frati?
Si diferenta ramasa se imparte in mod egal intre cei doi?
Sau se poate actiona in instanta pentru reconstituirea titlului in care sa fie trecuti acum si ceilalti trei frati?
Va multumesc.
Se impart proprietățile pentru care exista acte, pentru imobile cadastru și intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire suprafata pamant ovidiu2009 ovidiu2009 Buna ziua, As dori sa aflu cum pot intra in posesia unei suprafete de pamant-mostenire de la mama mea(care nu mai este in viata)-, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren extravilan cfilip20 cfilip20 Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie: Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei ... (vezi toată discuția)
Succesiune adriannita adriannita Buna ziua! Suntem 6 frati si vrem sa facem succesiunea la 9 ha pamant, care la ora actuala beneficiaza de el un singur frate. Din cei sase frati ,trei vor sa ... (vezi toată discuția)