avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord mediere in caz de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord mediere in caz de furt

In ce conditii pot face un acord de mediere,pt un dosar furt ajuns in instanta?.ma intereseaza daca cu aceasta mediere trebuie sa fie de acord si partea vatamata cand o initiez..daca ea nu e de acord,nu pot incheia acordul de mediere?.multumesc
Daca partea vatamata nu este deacord cu intelegerea in fata unui mediator,atunci nu puteti incheia un acord demediere.
Ce fel de furt este, intrucat pe latura penala nu se poate media orice infractiune de furt.
Pe latura civila, mergeti la un mediator, care va trimite o invitatie partii vatamate pentru mediere.
In cazul dvs nu e obligatorie informarea privind avantajele medierii, daca sunteti inculpat.
Partea vatamata va trebui sa initieze procedura de mediere.
Furt calificat.dupa noul cod penal ne putem impaca,insa ea are ezitari.sunt dispus sa i achit prejudiciul.ma gandeam ca poate altcineva o poate face sa vada diferit situatia.intre noi a fost o relatie sentimentala si am ajuns unde am ajuns.deci,sa inteleg ca daca ea nu vrea degeaba inchei eu acordul de mediere?.mizam si pe varianta ca se mai poate gandi in timpul medierii.multumesc
Pai cu cine credeti ca incheiati acordul de mediere?:-/
Mai intai mergeti la un mediator. Se va face o invitatie la mediere catre partea vatamata. Daca va veni la sedinta de informare, atunci mediatorul va v-a face o informare privind avantajele medierii, iar daca sunteti de acord (amandoua partile), va incepe sendinta de mediere, dupa semnarea unui contract de mediere.
Medierea se poate finaliza cu o intelegere, caz in care se se va intocmi un acord de mediere, dar e posibil ca partile sa nu se inteleaga.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Efecte retragere plangere penala alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua! Va rog daca se poate, as avea nevoie de o clarificare in ceea ce priveste un proces penal in care sunt parte vatamata. Astazi se va citi actul de ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Impacarea este posibila? veronicaroman2002 veronicaroman2002 Buna seara, In cazul unui furt de laptop banuiesc ca art 229 alin 1 pct b imi puteti spune daca partile se pot impaca? Impacarea in acest sens elimina ... (vezi toată discuția)