avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pamant arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pamant arabil

Buna seara,
Bunicul meu, decedat in 2004 lasa mostenire un titlu de proprietate pe o suprafata de teren arabil(el fiind unic proprietar). Bunicul avand trei fiice, una dintre ele fiind mama mea-decedata. Acest document in original a fost lasat uneia dintre matusi care a si folosit suprata de teren nedorind sa facem succesiunea. Impozitul la primarie nu a fost platit. Primaria a trimis instiintare de plata catre tatal meu(ginerele decedatului) si cealalta matusa. Rugamintea mea este sa ma lamuriti care sunt mostenitorii in cazul mamei mele (noi cei doi copii sau tatal nostru) si cine trebuie sa plateasca acesta datorie daca doar matusa mea a folosit terenul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:14, 26 Februarie 2014
Mostenitorii dupa mama d-voastra sunt :sotul supravietuitor cu 1/4 (adica tatal d-voastra),si cei doi copii care impart restul de 3/4 in mod egal.
Impozitul se plateste de catre cine foloseste terenul, prin urmare matusa care a folosit si cules roadele de pe teren trebuie sa plateasca impozitul.
Deschideti succesiunea la notar iar daca matusa se impotriveste atunci trebuie facuta prin instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune biaden biaden Buna ziua! Bunicul meu a decedat de mult timp. Bunica mea inca mai traieste. Daca ar trebui sa facem succesiunea cam ce procent ar trebui sa primesc eu care ... (vezi toată discuția)