avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa - legea aplicabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa - legea aplicabila

care este numarul de zile medicale in cazul unui accident rutier soldat cu victime omenesti.
va multumesc anticipat si va asigur de inalta mea consideratie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:01, 27 Februarie 2014
Numarul de zile de concediu medical il stabileste medicul in functie de numarul de zile de spitalizare, numarul de zile de recuperare / refacere.
va multumesc,dorea sa va mai pun o intrebare : am avut accident de masina in anul 2011 august in care fiica mea in varsta de 18 ani si-a pierdut viata din cauza unui alt participant in trafic neatent si bineinteles el este vinovat ,conducea tatal meu bunicul fetei si doream sa va intreb daca e normal ca avand accidentul in 2011 sa ne judecam dupa noul cod penal din 2014?
[ link extern ]
Din pacate nu exista prevederea ca dosarele sa se judece in continuare dupa normele legale in vigoare la data producerii evenimentului sau la data inceperii procesului.
Pe undeva pe aici este o confuzie. In cazul uciderii din culpa nu sunt incidente conditiile de la vatamare din culpa.
Oricum, se aplica legea mai favorabila dar, la ucidere din culpa, sunt tot aceleasi pedepse.
deci e normal sa se aplice codul vechi,nu?
multumesc pentru timpul acordat

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala berceacostel berceacostel Buna ziua , Pe data de 13 iunie a.c. ma deplasam cu autoturismul propietate pe DN2B cu viteza de 70-80 km/h.In momentul in care ma aflam in deplasare pe un ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitatii de parte vatamata in proces penal si redobandirea acestei calitati in urma eliberarii unui nou certificat medical luciantec luciantec buna ziua. o sa va explic succint o speta. in urma unui accident de circulatie soldat cu decesul unei persoane si vatamarea corporala, s-a intocmit dosar ... (vezi toată discuția)
Despagubire ucidere din culpa rca laurpetre laurpetre am fost condamnat intr-un dosar pt ucidere din culpa in urma unui un accident din anul 2008.victima un batran de 95 de ani.condamnarea definitiva a fost in ... (vezi toată discuția)