avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Evaziune fiscala

Buna,doresc sa prezint cazul unei cunostinte care in urma cu un an jumate a deschis o firma pe numele lui prin care inmatricula masini in Romania pentru diferite persoane care le aduceau din strainatate dar nu a platit impozit la stat deloc in tot acest timp iar datoria a ajuns undeva la peste 1 milion de euro iar acum este cercetat de procuror pentru evaziune fiscala,iar daca nuare bunuri si bani sa achite aceasta datorie catre stat ce i se poate intampla este pasibil de inchisoare sau ce urmeaza. Astept un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 23:07, 26 Februarie 2014
Sunt mai multe aspecte unde probabil, putem vorbi despre puscarie in acest caz. Unul din acestea poate fi:
Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:

a)ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;

b)omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
Iar lista poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea facturilor... andree2014 andree2014 Buna ziua...sper ca ma poate ajuta cineva cu o intrebare!!!Firma unde lucrez nu a inregistrat toate facturile emise de catre furnizori,acest fapt constituie ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni in cazul veniturilor neimpozitate, neinregistrate in c.i.m. alingiuroiu alingiuroiu Buna seara, In cazul unui angajat in cadrul unei firme cu contract individual de munca in care este stipulat un venit net/ brut de minimum pe economia dar ... (vezi toată discuția)
Cesiune societate/ ce raspundere mai are vechiul administrator??? edys_cafe edys_cafe Daca o societate este cesionata, se preda active/pasive, descarcare/predare de gestiune/acte , ce raspundere mai are vechiul administrator??/ Mentinez ca la ... (vezi toată discuția)