buna ziua!
am si eu o intrebare cu privire la achiztia de marfuri pe baza de contract. Daca eu X" achizitionez prin contract de la persoana juridica Y", acesta nu are obligatia de a-mi livra/ incarca marfurile din propriul depozit? Nu exista o lege care sa reglementeze acest lucru?
V-am pus aceasta intrebare ca o masura disperata. Am achizitionat dupa cum am scris mai sus de la o persoana juridica ( in contractul incheiat nu mentioneaza faptul ca marfa urmeaza a fi ridicata de la o alta societate) iar dupa incheierea contractului, implicit efectuarea platii, am aflat cu stupoare ca va trebui sa merg la o alta societate ( fabrica ) pentru a-mi ridica marfa iar in acel loc fiind obligat sa astept si 3 saptamani la coada. Normal mi se pare ca din moment ce achizitionez un produs de la un vanzator, sa il pot ridica de la depozitul acestuia si nu de la societati diferite cu care acesta colaboreaza. Cum stau lucrurile din d.p.d.v.d. legal? Va multumesc anticipat pentru raspuns, o zi minunata!
Conteaza ce fel de bunuri ati contractat (cumparat), adica determinate generic (adica vrac, la kilogram, tone, etc, exemplu faina zau zahar vrac, grau, malai) sau determinate individual (comanda speciala de exemplu frigider personalizat, autoturism comanda speciala), pentru ca doar in prima situatie predarea se face la sediul vanzatorului, in cea de-a doua situatie predarea se face acolo unde se afla bunul individual determinat in momentul semnarii contractului, asta daca prin contract nu se prevede altfel. Deci prima data cititi contractul si daca in contract nu s-a prevazut nimic cu privire la locul de executare a obligatiei de predare, atunci se aplica legea. Ok?
corect , sau posibil ca Y sa detina licenta de intremediare si sa fie agreeat ca distribuitor autorizat al producatorului . cel care vinde nu are obligatia de a tine un stoc de marfa. pretul transportului/livrarii nu poate fi inclus in pretul total adica pret/unitate + pret servicii transport . sunt separate.
Inainte de semnarea contractului trebuia sa va asigurati de cateva informatii esentiale: termen de livrare , locul livrarii, penalitati de intarziere, garantie, etc. Daca in contract nu e trecut nimic nu prea aveti multe de facut decat sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu furnizorul sa va returneze banii.
Transfer proprietate
ararin
Buna seara
Va rog sa imi spuneti cand are loc transferul de proprietate, la primirea facturii fiscale de catre cumparator sau la achitarea acesteia?
Va ... (vezi toată discuția)