avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis sedere in Romania pentru un cetatean american
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis sedere in Romania pentru un cetatean american

As avea nevoie de un sfat pentru un batran de 79 ani, cetatean AMERICAN. Undeva langa Turda s-a stabilit un american fara nici un fel de venituri. Permisul sau de sedere in Romania expira in 15 martie 2014. Exista vreo solutie pentru a se elibera permisul pe viata? E greu deplasabil , batran si fara bani. Ce sansa am sa-l ajut sa obtina dreptul de a sta definitiv in Romania? Mentionez ca nu e vorbitor de limba romana.

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:37, 28 Februarie 2014
Am inteles. Pot sa spun ca unele criterii le indeplineste. Are o casuta in proprietate de vreo 14 ani . El e in Romania de vreo 18-20 ani. Pot sa spun ca intelege ce se vorbeste romaneste, dar de vorbit o face greoi.
Din ce ati scris pana acum eu as zice ca nu poate obtine cetatenia romana.
Ce s-a schimbat de la ultima prelungire de permis de credeti ca acum n-o va mai putea obtine? Care din conditiile de mai jos nu le indeplineste?

(1) Puteti obtine dreptul de şedere pe termen lung dacă îndepliniti cumulativ următoarele condiţii:
a) ati avut un drept de şedere continuă pe teritoriul României în ultimii 5 ani anteriori depunerii cererii, astfel:
(i) în această perioadă nu ati absentat de pe teritoriul României mai mult de 6 luni consecutive şi nu depăşesc 10 luni de absenţă în total;
(ii) în această perioadă împotriva dumneavoastra nu a fost dispusă nicio măsură de îndepărtare de pe teritoriul naţional;
[...]
b) faceti dovada deţinerii mijloacelor de întreţinere la nivelul salariului minim net pe economie, (nu si daca sunteti membru de familie al cetăţeanului român);
c) faceti dovada asigurării sociale de sănătate;
d) faceti dovada deţinerii legale a spaţiului de locuit, în condiţiile legii;
e) cunoasteti limba română cel puţin la un nivel satisfăcător;
f) nu prezentati pericol pentru ordinea publică şi siguranţa naţională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere cetatenie romana claudiad claudiad Buna ziua, Am o intrebare legata de procedura de obtinere a cetateniei la cerere. In cazul unei persoane din Republica Moldova care este casatorita cu un ... (vezi toată discuția)
Conditii eligibilitate pasaport ue si cetatenie romana pt cetatean palestinian PetrescuAnca PetrescuAnca buna ziua! care sunt conditiile si pasii necesari pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean palestinian de 23 ani pt pasaport UE si cetatenia romana ... (vezi toată discuția)
Cetatenie ro valentinabitca valentinabitca Buna ziua.Sunt casatorita in Romania din 18.06.2010.Am nascut aici, in Bacau anul acesta.Am permis de sedere pana in septembrie2012.Cum pot sa obtin cetatenia ... (vezi toată discuția)