avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pentru lucru manual
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pentru lucru manual

Buna ziua... ce implica un PFA ptr crosetat? am nevoie de curs, de certificare? cat ma costa sa deschid un PFA si imi trebuie contabil? daca nu deschid nimic cum imi pot vinde produsele in afara de internet? targurile ce implica? platesc ceva la primarie ca sa particip la targuri handmade? multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dvs...:)
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:51, 27 Februarie 2014
Autorizarea ca pfa se face la registrul comertului de care apartineti cu domiciliul. Circa 300 lei Apoi dupa ce va dau certificatul de inmatriculare va inregistrati la finate unde puteti sa optati sa fiti platitor de impozit pe norma de venit (indiferent cat incasati pe an platiti impozitul si contributia la sanatate la valoarea normei de venit specifica codului caen pe care-l aveti si nu puteti sa deduceti deloc cheltuieli) sau pe venit real (ca diferenta intre incasari si plati efectiv realizate in anul fiscal).
Nu va trebuie contabil. Aveti de completat registrul jurnal de incasari si plati si de depus anual D220, D200 si D392b.
Daca nu sunteti angajata in alta parte cu un contract de munca valabil sau nu sunteti pensionara, veti plati si contributie la pensie si depuneti in plus D600 cu venitul lunar minim asigurat (in 2014 acesta nu poate fi mai mic de 804 lei rezultand contributie minima lunara de plata la sanatate de 252 lei.
Odata ce aveti acest pfa inregistrat puteti sa inchiriati si tarabe sau alte spatii la diferite targuri organizate de primarie contra unei taxe pentru cateva zile.
Dar puteti vinde si pe net dar sa aveti grija ca la infiintare sa va treceti si codul caen specific acestei forme de comert, pe langa cele de productie si de vanzare clasica.
multumesc de raspuns... imi trebuie curs ceva sa fac in acest domeniu? am invatat singura sa lucrez...daca nu deschid PFA nu ma pot prezenta la targuri handmade?
Nu pentru ca trebuie sa aveti o forma legala de impozitare. Mergeti la registrul comertului de care apartineti si vedeti ce va recomanda si ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)