avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata cheltuielilor unui BEJ
Discuție deschisă în Executare silită

Plata cheltuielilor unui BEJ

Cel care a apelat la un BEJ pentru un titlu executoriu care insa este anulat ulterior trebuie sa plateasca cheltuielile BEJ -lui ?In baza carui art. de lege ? multumesc
Cel mai recent răspuns: geavela , utilizator 21:31, 1 Martie 2014
Art. 669 NCPC
 art. 39 din Legea nr. 188/2000 privind
executorii judecătoreşti, republicată
 Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000
 Statutul profesiei de executor judecătoresc Partea obligata la plata cheltuielilor de executare. Principiul care guvernează obligaţia de plată a cheltuielilor de executare.
 principiul avansării de către partea care recurge la serviciile unui organ de executare a cheltuielilor pe care le implică cea de-a doua fază a procesului civil -creditorul
 principiul culpei procesuale partea responsabilă de efectuarea cheltuielilor de executare - debitorul(art. 669 alin. 2 NCPC; art. 39 din Legea nr. 188/2000).
 debitorul va fi ţinut să suporte şi cheltuielile de executare stabilite sau după caz efectuate după înregistrarea cererii de executare şi până la data realizării obligaţiei stabilite în titlul executoriu, prin
executare voluntară.
 cheltuielile de executare urmează a fi suportate de debitor şi în cazul în care, somat fiind potrivit art.
667, execută obligaţia de îndată sau în termenul acordat de lege, însă, în această situaţie, el nu va fi
ţinut să suporte decât cheltuielile pentru actele de executare efectiv îndeplinite, precum şi onorariul
executorului judecătoresc şi, dacă este cazul, al avocatului creditorului, proporţional cu activitatea
depusă de aceştia
Nu am fost inteleasa.Am primit un dosar de executare ,dar deja era pe rol Plingere impotriva pv.- despre care este vorba in executarea respectivaAm facut contestatie la executare impotriva celui care a apelat la BE J pentru ca nu a suspendat executarea desi era pe rol Plingerea.Daca cistig primul proces si se anuleaza pv atunci eu nemaifiind debitor cine suporta cheltuielile pt . BE J ? multumesc
Ati cerut si suspendarea executarii si s-a admis ?Sau de ce trebuia sa suspende executarea ?
Daca se desfiinteaza executarea, nu veti plati nici cheltuieli desigur.
Va multumesc pt. raspuns .Am cerut direct anularea a actelor intocmite de BEJ pt. ca exista deja proces pe rol ;executarea titlului era suspendata si nu trebuia demarata partea a 2-a prin BEJ ...
La momentul cand s-a dispus executarea exista hotarare definitiva la contestatia dv ?

Alte discuții în legătură

Executorul judecatoresc poate pune in aplicare o poprire pe salariu ,atita timp cit dosarul este pe rol in cadrul judecatoriei pentru contestatie in anulare ? cornel45hd cornel45hd BEJ pune in aplicare o executare silita catre firma , desi acest dosar se afla pe rol in cadrul judecatoriei , iar BEJ acum este de negasit , ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ionut979 ionut979 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Contract de credit incheiat in 2008 cu BRD pentru un credit nevoi personale in valoare de 15000 lei pe 10 ani, s-au platit ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la executare dadural dadural Am solicitat pe data de 24.09.2010 BEJ executarea silita a unui titlu executoriu. BEJ a obtinut pe data de 29.09.2010 încuvinţarea executării silite. Pe ... (vezi toată discuția)