avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestaþie la executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestaþie la executare

Am solicitat pe data de 24.09.2010 BEJ executarea silita a unui titlu executoriu.
BEJ a obtinut pe data de 29.09.2010 încuvinţarea executării silite.
Pe data de 05.10.2010 BEJ a transmis debitoarei somaţia plus pv cheltuieli executare.
Menţionez că pv cheltuieli a fost întocmit pe data de 24.09.2010 - cînd am solicitat executarea.
Debitoarea a făcut contestaţie susţinînd că procesul verbal a fost întocmit anterior obţinerii încuvinţării ex.silite ( revin si spun că pv a fost transmis după încuvinţare).
Ce apărare să fac? Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:15, 23 Martie 2011
Va puteti apara prin faptul ca acest proces verbal nu reprezinta un act de executare, ca nu exista niciun text de lege care sa mentioneze cand se dreseaza acest act.

Nu stiu insa cate sanse aveti. Este act de executare si trebuie intocmit dupa incuviintarea executarii. V-as recomanda sa cereti executorului sa anuleze acel act si sa emita unul nou, sau sa il chemati in garantie in cazul in care veti fi obligati sa platiti cheltuieli de judecata pentru admiterea in parte a contestatiei la executare si desfiintarea acestui pv.
Din pacate, majoritatea executorilor judecatoresti nu stiu decat sa ceara onorariu maximal admis de lege. onorariu - a carui cenzurare majoritatea contestatorilor nu stiu sa o ceara ajungandu-se ca- pentru o simpa adresa de poprire sa incaseze onorarii de zeci de milioane. Trebuie sa stiti ca onorariul executorului ca si onorariul avocatului reprezinta contravaloarea muncii prestate si trebuie sa fie echivalentul acestei munci- puteti face oricand cu succes o cerere de cenzurare a onorariului, daca o motivati asa cum trebuie.
Daca motivul contestatiei la executare este acel proces-verbal invocat de reclamanta, lasati ca instanta sa stabileasca adevarul. Trebuie sa aveti rabdare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O hotarare judecatoreasca si 2 dosare executionale vidoqc vidoqc Bună ziua! Împreună cu soția am pierdut un proces, iar Hotărârea Judecătorească a rămas executorie. BEJ a pus în executare hotărârea și a ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la executare. dadural dadural Poate fi redactat procesul verbal pentru cheltuieli de executare silită la data înregistrării cererii de executare la BEJ, pentru cheltuielile constatate la ... (vezi toată discuția)
Cine si cum plateste ? udreacris udreacris Ce responsabilitati are un B.E.J. intr-un proces de intoarcerea executarii care are ca motiv nerespectarea Sentintei civile privitoare la procesul verbal ... (vezi toată discuția)