avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine si cum plateste ?
Discuție deschisă în Executare silită

Cine si cum plateste ?

Ce responsabilitati are un B.E.J. intr-un proces de intoarcerea executarii care are ca motiv nerespectarea Sentintei civile privitoare la procesul verbal intocmit de BEJ ,pentru pozitia onorariu executor , in dosarul de executare.
Concret ,am platit X lei executorului si am primit o chitanta pe care scrie " onorariu ex. dosar nr..." .
In pv de cheltuieli al dosarului de executare,BEJ a scris - X lei onorariu executor
- Y lei anorariu procentual executor
In Sentinta civila data in procesul de contestatie la executare s-a hotarit anularea sumei X ,deoarece suma Y este onorariu maxim legal corespunzator creantei de executat.
BEJ a incasat insa de la debitor si suma X si suma Y.Mie mi-a dat suma X alaturi de creanta.Am considerat ca mi-a dat suma pe care eu i-am dat-o personal ,pe chitanta ,si pe care Instanta nu a aprobat-o.
Dupa aproape 3 ani debitoarea a intentat in 2013 Intoarcerea executarii ,pt. inapoierea sumei X.Intoarcerea executarii a fost admisa ,dar BEJ lui i s-a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive
Deci BEJ a incasat de 2 ori suma X ,de la mine ,pe chitanta ,si de la debitor ; suma X ,prin sentinta ,nu a fost admisa de instanta.
Cum si cine ,eu sau Bej.,inapoaza suma X debitorului ? Va multumesc pentru lamuriri .
Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa fac recurs ,pt. a solicita ca banii incasati de executor si care nu au fost admiși de instantă acum 4 ani sa ii platesca executorul sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)
Executare D Tiberiu D Tiberiu Buna ziua, As dori sa aflu care este procedura legala prin care B.E.J. dupa ce incaseaza debitul ,onorariu, etc. de la debitor (in cazul meu BEJ a inacast ... (vezi toată discuția)