avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este autoritate/institutie publica?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este autoritate/institutie publica?

O societate comerciala înființata de U.A.T. -uri, având doar capital UAT si care exercita un un serviciu public este sau poate fi asimilata ca autoritate publica și sa i se aplica prevederile art 24 din OUG 34/2009?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:42, 28 Februarie 2014
autoritate publică, orice organ de stat sau al unităţilor administra-tiv-teritoriale care acţionează, în regim de putere publică, pentru satisfacerea unui interes public; sunt asimilate a.p., în sensul Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obţinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică.

Depinde de ce statut i s-a acordat la constituire (raportat la intrebarea dvs. despre OUG34/2009)
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
trandafir2, moderator
la ce se refera sintagma "regim de putere publica"?
In afara de ce scrie in Legea contenciosului la art. 2 alin. (1), lit. b), nu stiu ce ar putea sa insemne. Chiar as fi curios si eu sa aflu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt aplicabile dispozitiile art. ix al oug 115/ 2023 privind ... Alice-Manuela Alice-Manuela Sunt aplicabile dispozitiile art. IX al OUG 115/ 2023 privind plata drepturilor salariale in urma hotararii judecatoresti definitive pe litigiu de munca intr-o ... (vezi toată discuția)
universitate particulara reprezinta o "autoritate publica" in sensul legii contenciosului administrativ? raduallan raduallan Speta e urmatoarea: o universitate particulara refuza eliberarea diplomei de licenta din cauza unor neantelegeri privind plata taxelor de licenta. Poate fi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "autoritati si institutii centrale si locale, publice sau private" Lucian_bz Lucian_bz Buna seara! Imi cer scuze pentru subiectul duplicat, am realizat dupa doua zile ca l-am postat in forumul gresit caci ma miram ca nu raspunde ... (vezi toată discuția)