avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Referitor la contestatie decizie incadrare grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Referitor la contestatie decizie incadrare grad de handicap

Buna ziua,
Daca certificatul de incadrare in grad de handicap nu a fost contestat in termen de 30 de zile de la comunicare, unde si cum mai putem depune aceasta contestatie?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: aberianu , utilizator 16:48, 21 Septembrie 2017
La comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap Bucuresti
Certificatele de incadrare in grad de handicap pot fi contestate in termen de 30 de zile de la comunicare.
Contestatia se va depune la comisia care a emis certificatul. Secretarul va inainta contestatia impreuna cu dosarul persoanei in termen de 5 zile de la depunere Comisiei superioare care are obligatia solutionarii contestatiei.
Depasirea termenului de 30 zile prevazut atrage decaderea din dreptul de a contesta certificatul.
Contestatia depusa la alte organe de stat va fi considerata contestatie in termen si solutionata ca atare.
Contestatiile se vor rezolva prin decizii in care se precizeaza deficienta functionala si incadrarea in gradul de handicap sau respingerea contestatiei.
Deciziile emise de catre comisia superioara pot fi atacate potrivit Legii contenciosului administrativ nr.29/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
Comisia superioara solutioneaza contestatiile la certificatele de incadrare in grad de handicap, in termen de 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii. Presedintele Comisiei superioare fixeaza data la care persoana va fi invitata in fata comisiei, data care nu poate depasi 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii. Data prezentarii se va aduce la cunostinta contestatorului prin intermediul unei scrisori recomandate cu confirmare de primire. La data fixata comisia va proceda la examinarea contestatorului si a dosarului acestuia, pronuntandu-se cu privire la contestatia formulata. In situatia in care persoana nu se prezinta la comisie, solutionarea se va face pe baza documentelor medicale aflate in dosar. Pentru persoanele nedeplasabile, pe baza certificatului emis de catre medicul de familie, care atesta aceasta imprejurare, Comisia superioara va examina numai documentele din dosar, fara a mai solicita deplasarea contestatorului la sediul acesteia.
Raspunsul Comisiei superioare de expertiza va fi comunicat comisiilor de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti judetene in doua exemplare: un exemplar ramane la dosar si un exemplar este trimis contestatorului.

COMISIA SUPERIOARÃ DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP

Telefon:021- 3226303; 021- 3226304
AUTORITATEA NAŢIONALÃ PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

Telefon: 021-2125438, 2125439, 2125440 int. 109
nu am primit raspuns de la Bucuresti dar ei l au trimis doar la Judet , persoana cu handicap nu are raspunsul lor dar nici nu i au schimbat incadrearea .
aveti un model de contestatie adeciziei stabilire grad de handicap pentru judecator ?
aveti un model de contestatie adeciziei stabilire grad de handicap pentru judecator ?
ce inseamna respinge contestatia ... impotriva certificatului de incadrare in grad de handicap .... ??

admite e ok , schimba incadrarea ???
sau e invers ?
Decizia este acel certificat de handicap?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie handicap valnik5 valnik5 Buna ziua,ma numesc Nicoleta am o fata cu handicap care a implinit 18 ani in 14.09.2014 (pana la varsta de 18 ani a avut gr.I handicap GRAV-cu insotitor).Am ... (vezi toată discuția)
Psoriazis grad de handicap? laurentiu_nita laurentiu_nita Bunaziua sufar de psoriasis de aproximativ 13 ani.Ca multi altii am fost un ignorant pana acum.Am aflat insa ca as putea fi incadrat intr-un grad de handicap ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad de handicap violiza violiza Buna seara, soacra mea in 2010 a suferit o operatie pe creier si a ramas paralizata pe partea dreapta ,nu vorbeste, pana acuma a avut certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)