Buna ziua,
in urma unui proces am printr-o decizie definitiva si irevocabila am fost obligata la plata unei sulte de 86000 si predarea unor bunuri in valoare de 11000 ron.
a fost incuviintata executarea silita si aici citez din dispoziti :" se incuviinteaza prin toate formele legale.....etc
fostul sot a mers la executor care in urmatoarea ordine cronologica a efectuat urmatoarele :
in data de 21-11-2013 a emis o somatie de plata de 24 de ore in care a trecut cheltuielile de executare etc.
in data de 15-01-2014 a cerut conform articolului 816. cpc a cerut serviciului OCPI inregistrarea sumelor datorate conform executarii silite.
la actele din data de 15 a atasat cererea , chitanta de plata si decizia judecatoriei.
intrebarea mea este : executorul nu trebuia sa ceara in mod concret incuviintarea asupra urmarii imobiliare?
nu trebuia ca dupa somatia de 24h sa imi trimita o alta somatie de 15 zile conform art.820 si abia apoi conform art.821 sa ceara notarea datorieiin cartea funciara??
precizez ca am fost la executor si i-am cerut copii dupa dosar si singurele hartii cunt :
hotararea definitva, incuviintarea la care am facut referire mai sus, o somatie de 24h si cererea prin care a facut notarea datoriei la cartea funciara....alte acte nu are deci ce ziceti am sanse sa la contestatia executarii??
sau ce alte greseli trebuie sa mai caut pentru a putea rasturna executarea imobiliara???
In primul rand sa faceti contestatie la judecatorie,fiecare act de executare trebuie sa fie atacat in termen legal , dar va trebui sa platiti si o taxa de timbru ,iar daca doriti sa obtineti si o suspendare a executarii se plateste o cautiune de 10% di valoarea executarii.
amfacut contestatie dar termnul nu a fost fixat, am fsot scutita de la plata cautiunii, singurul lucru ramas este sa inteleg cum trebuia sa faca executorul corect deoarece aud o mie si una de variante ...culmea una scrie in codul de procedura si alta imi zice un executor ...nu mai inteleg nimic...trebuia sa imi trimita somatia de 15 zile pentru a ma executa imobiliar si pentru a putea nota in cartea funciara datoria?? nu de alta dar am primit doar somatia de 24h si atat nimic mai mult