Buna ziua,
Solicit ajutorul Dvs. in legatura cu fiul meu care este student in ultimul an (invatamant de zi la stat cu taxa) si a lucrat cu 4 ore/zi, pe o perioda de peste 3 ani de zile si acum, cu data de 03.03.2014 va fi disponibilizat. Doresc sa precizez ca fiul meu a fost angajat pe durata nederterminata si beneficia de tichete de masa care nu i-au fost acordate din ianuarie 2013 pana in prezent (nu au fost acordate nici unui angajat al firmei), deasemenea a-si dori sa stiu daca beneficiaza de somaj si de tichetele de masa restante acum ca va fi disponibilizat.
Astept raspunsurile Dvs. Cu multumiri
1. - Poate beneficia de indemnizatie de somaj, in calitate de salariat concediat, daca in ultimele 24 de luni a avut contract individual de munca (CIM) cu 4 ore pe zi.
- In aceste 24 de luni nu trebuie sa fi avut nici o intrerupere in activitate, nici macar concedii medicale mai mari de 5 zile.
2. - In legatura cu tichetele de masa sa ia mai intai legatura cu angajatorul care trebuie sa le acorde iar daca nu i le acorda ramane solutia sa faca o sesizare la ITM si apoi sa apeleze la instanta de judecata.
- Raspunsul primit de la ITM il poate ajuta in instanta.
3. - Daca nu indeplineste conditia sa beneficieze de indemnizatie de somaj, ca salariat concediat, va putea sa beneficieze de indemnziatie de somaj ca absolvent daca se inregistreaza la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire.
- In acest ultim caz va beneficia de indemnizatie de somaj de 250 lei lunar timp de 6 luni.
- La data inregistrarii la Agentia de Somaj nu trebuie sa fie sub un CIM.
Contractul de munca
lise
Buna dimineata.Am contract de munca pana 12-02-2010.Atunci angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca cu orice articol sau poate sa imi dea somaj?Se ... (vezi toată discuția)